Hiphop festival toob esinejad kodumaalt ja USAst

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toe Tag
Toe Tag Foto: Pm

19.-20 augusti kogunevad hiphop muusika ja kultuuri entusiastid Elvasse, Tartumaa Tervisespordikeskuse territooriumile, et võtta osa iga-aastasest Eesti hiphop festivalist.

Tegemist on järjekorras viienda festivaliga ning sellel aastal astuvad lisaks kodumaistele artistile üles ka peaesinejad USA-st: Gang Starr Foundation liikumise üks eredamaid artiste Afu-Ra ning tuntud Los Angelese hiphop grupp Tha Alkaholiks.

Eesti lippu hoiavad kõrgel pea kõik tuntumad esinejad nagu Toe Tag, Abraham, Def Räädu, Noizmakaz, Betoonking, Põhjamaade Hirm, RLV Massive ja veel pea nelikümmend artisti, mis teeb festivalist kõige arvukama esinejaskonnaga kahepäevafestivali Eestis.

Lisaks muusikale on festivalil esindatud kõik hiphop kultuuriga seotud elemendid: Toimub break tantsu võistlus ning kohal on nii graffitikunstinikud, kes spetisaalsele 50 meetrisele seinale oma oskusi saavad näidata. Lisaks on festivalil sellel aastal esimest korda muud alternatiivset muusikat pakkuv tantsutelk ning spetsiaalne hop-in lindistusstuudio, kus iga riimimeister saab kiirelt salvestada oma laulusõnad selleks spetsiaalselt valmistatud biitidele. Esimest korda festivali ajaloos näidatakse ka kino.

Nagu igal aastal on seegi kord toimumas nii korvpalliturniir ja teise päeva avavad pealaval luuletajad, kes rütmikale festivalivoolule mahedat vaheldust pakuvad. Koha peal on võimalik osta nii riideid, plaate ja lasta endale teha kas T-särke või tätoveeringuid. Ehk teisisõnu – ei pea oleme spetsiaalselt hiphop muusika austaja, et veeta mõnusad kaks päeva kaunis Elva männimetsas.

Uuri läheamalt siit: www.eestihiphopfestival.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles