Puhkpilliorkester Tartu tõi rahvapeo meeleolu kirikusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängib puhkpilliorkester Tartu. Juhatab Margus Kasemaa.
Mängib puhkpilliorkester Tartu. Juhatab Margus Kasemaa. Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Reede õhtul kell kaheksa pidi Tõrva loitsufestival saama alguse Riiska järvel «Augustikuu maagiaga». Kuna sajune ilm ei võimaldanud järve äärde minna, aga esinejad olid olemas, koliti pidu kirik-kammersaali. Maagiline tuledemäng tuli ära jätta, kuid puhkpillimuusikal sai ka ruumis lasta kõlada.

Orkester Tartu on varemgi Tõrvas mänginud, viimati aitas kollektiiv Mulgi pulma sisustada. Seepärast tulid kirglikud puhkpillimuusikasõbrad orkestrit ka ruumi sisse kuulama. Dirigent Margus Kasemaa andis teada, et esitusele tuleb valik lugudest, mida oli plaanis järve ääres mängida ja kuigi nad on sakraalehitises, kirikumuusikat ei mängi.

Populaarse repertuaariga heakõlaline orkester mängis valsside ja polkade kõrval ära ka 2009. aasta Eurovisiooni võiduloo – Alexander Rybaki laulu «Fairytale» orkestriseade. Eriti rõõmsa elevuse tekitas see kontserdil viibinud norrakate seas, kelle suhtes see oli liigutav tähelepanuavaldus.

Orkester sai hea vastuvõtu ja esitas publiku soovile vastu tulles mitu lisapalagi. Margus Kasemaa tänas tõrvalasi toreda kontserdielu eest ja kutsus kõiki Tartusse, kus selle nädala neljapäevast pühapäevani on pillimeeste pidu «Mürtsub pill» – seal osaleb ligi viiskümmend orkestrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles