Välisministeerium soovitab Taisse reisimist vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välisministeerium soovitab ajutiselt vältida reisimist Taisse, mille pealinnas takistavad valitsusvastased möödunud nädalast saadik lennuliiklust.

Tai Demokraatia Rahvaliidu (PAD - People Alliance for Democracy) liikmed takistavad ligipääsu Bangkoki rahvusvahelisele (Suvarnabhumi) lennujaamale ning alates 26. novembrist ka siseriiklikke lende teenindavale lennujaamale (Don Mueang), mistõttu otsustati lennuliiklus katkestada, teatas Eesti välisministeerium.

Teised lennujaamad Tais (Phuket, Chiang Mai ja U Tha Phao) on hetkel ülekoormatud. Lennufirmad teevad jõupingutusi seni edasilükkunud reiside klientide teenindamiseks.

Taist lahkumise ootel on väga palju Euroopa Liidu kodanikke ja puuduvad garantiid, et reisid sujuksid tõrgeteta. Seetõttu tuleb loetletud lennujaamades arvestada võimalike viivitustega.

Kuni lennuliikluse normaliseerumiseni soovitab välisministeerium ajutiselt Taisse reisimist vältida. Kui reisimine Taisse on hädavajalik, siis soovitab välisministeerium kiire konsulaarkaitse tagamiseks tingimata kodanikel end enne reisi välisministeeriumi kodulehel registreerida.

Välisministeeriumi andmetel on hetkel Tais 148 eestlast, kellest 7 on meie aukonsuli Virachai Techavijiti poolt edastatud info kohaselt lähipäevil Taist lahkumas.

Nädalavahetusel jõudis välisministeeriumi andmetel Taist Eestisse tagasi 60 inimest. Lisainfot Tai ja Taisse reisimise kohta leiab ka välisministeeriumi kodulehelt.

ATP Koolitus teatas täna pärast kella 17, et alustab oma viimaste reisijate ja rühmajuhi kojutoomist Bangkokist homme, 2. detsembril.

Ärajäänud rühmareisid ja järgmised lennud Taisse algavad ATP Koolituse teatel plaani kohaselt 28. jaanuarist 2009.a.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles