Hiina kanad said võimaluse kättemaksuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkas
Kotkas Foto: Wikipedia.org

Hiinas said kanad võimaluse kättemaksuks, kuna nende omanikud panevad neid kimbutanud kinnipüütud kotkad ning teised röövlinnud neile nokkimiseks.

Kanafarmerite sõnul aitavad kinniseotud röövlinnud teisi röövlinde kanadest ja nende munadest eemal hoida, kirjutab Daily Mail.

Farmerite kinnitusel varastasid röövlinnud, kaasa arvatud kotkad, aastaid nende kanu, tekitades suurt majanduslikku kahju.

Kotkad on Hiinas kaitse all ning tapmine keelatud. Sellest üleastumise eest võib suur trahv või isegi vangla ees oodata.

Selle asemel, et kotkaid ja teisi röövlinde tappa, püüdsid farmerid paar lindu kinni ja panid kanadele nokkida.

Farmerite arvates õpivad kanad kotkaste abil ennast röövlindude vastu kaitsma.

«Kolme viimase kuu jooksul on kotkad ja teised röövlinnud kaasa viinud ja tapnud ligi 300 kana. Mul ei jäänud muud üle kui üks «kurjategija» kinni püüda ja kanadele nokkimiseks panna,» sõnas Huaxis tegutsev kanafarmer Xiao Wu.

Ta lisas, et vabalt liikuvad ökokanad on aasta-aastalt üha rohkem hinda läinud, kuid nende liikumist takistavad mitmesugused röövlinnud.

Farmeri sõnul püüdis ta kotkaid ära ajada mitmete erinevate vahenditega, kuid tulutult.

«Kotkad tulid alati tagasi.  Kuid nüüd, kui kotkad näevad, et üks neist on vangi langenud, hoiavad nad mu kanadest eemale,» lisas Xiao Wu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles