Valgehobusemäele tulevad suusaliftid

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja/reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Ove Maidla
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse avamisest on möödas peaaegu aasta. Detsembri jooksul saab keskus lumerõngaraja ja lumelauamäe kõrvale esimese suusalifti leevendama talisportlaste jalavaeva.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kenneth Koosma ütles, et paigaldatav tõstuk on ülesehituselt lihtne. “Mäe tippu ja alla tulevad betoonpostid, mille vahel hakkabki lift käima,” selgitas Koosma Järva Teatajale. “Tõstukiga saavad mäkke üles nii lumelauamehed kui ka lumerõnga kasutajad.”

Suusalift peaks kohale jõudma detsembri jooksul. “Ei oska öelda, kas kuu algus- või lõpupoolel,” lausus Koosma. “Esimese suusalifti trossi pikkus on 120 meetrit ehk see viib 60 meetri kõrgusele mäkke.”

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik lisas, et kui leping on alla kirjutatud, peaks lift kahe nädala jooksul kohale jõudma. “Lisaks liftile on tulemas ka 30 lumerõngast ehk tuubi,” lausus ta. “Lifti maksumus koos 30 tuubiga on 366 000 krooni.”

Kui esimene lift tasub end ära, tuleb Valgehobusemäele ka teine tõstuk.

“Teine lift jääb slaalomisõprade kasutada,” selgitas Kertsmik. “Selle lifti trossi kogupikkus on 160 meetrit ehk see viib mäkke 80 meetri kõrgusele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles