Jaak Joala kohtus dalai-laamaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala vaatas üle suvise tuuri stardiplatsi.
Jaak Joala vaatas üle suvise tuuri stardiplatsi. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Endine laulja ja laulupedagoog Jaak Joala (61) eirab küll kõiksugu kutseid, eelistades eraklikku elu, kuid tema pühaduse dalai-laama (76) visiidi puhul tegi ta erandi, vahendab Kroonika.

Kõrge usukülalise visiidi eest hoolt kandnud helilooja ja Eesti Budismi Instituudi juhi Sven Grünbergi (54) sõnul kutsuti Jaak ühes teiste õnnelikega Budismi Insti-tuudi üritusele möödunud teisipäeval.

«Tunneme Jaaguga teineteist juba üle neljakümne aasta ja oleme olnud läbi aegade ühenduses,» räägib Grünberg. «Viimastel aastatel on ta elanud pigem eraklikku eluviisi, kuid kaks aastat tagasi oli meil pikk vestlus, mille käigus Jaak avaldas mulle, et ta on hakanud huvituma eksistentsiaalsetest asjadest. Minu silmis on Jaagul olnud alati huvi tegeleda enda vaimse poolega.»

Jaagu juttu silmas pidades tegigi Grünberg talle kaks päeva enne üritust ettepaneku tulla kohtumisele tema pühadusega.
«Jaak ütles, et see oleks talle suur au,» sõnab Grünberg. Ta lisab veel, et kui eelnevalt oli juttu, et ilmselt vähestel õnnestub tema pühadusega eraviisiliselt vestelda, siis kostis Jaak, et ka paljalt samas ruumis viibimine on tema jaoks piisav!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles