Kurgja talupäev toob endaga tööde ja tegemiste virvarri

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjal
C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjal Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Sel laupäeval ootab C. R. Jakobsoni talumuuseum peresid osa saama talupäevast. Sel päeval on muuseumiõu täis erinevaid talutöid ja –tegemisi: lõigatakse laastu, parandatakse katust, kootakse kangast, küpsetatakse leiba, kedratakse vokil…


Lisaks juba varem nähtule, tulevad sel aastal Kurgjale köit keerutama Emajõe Lodjaseltsi poisid. Rehepeksumasin proovitakse käima vändata kella keskpäevaks.
Esimest aastat on laagriplatsil tegevuses taluturg, kus on võimalik osta Raismiku talu teraviljatooteid, Kaataru-Saare talu hoidiseid ja värskeid aiasaadusi, Metsamäe talu kanamune ja veel mõndagi mõnusat.

Sel ajal kui muuseumiõues saab proovida erinevaid talutöid, ootab jõe teisel kaldal uudistajaid Vändra ratsaspordipäev, kus parkuurid algavad juba kell 10.
Kõhutäidet pakub muuseumi rehetuba ja meele teevad rõõmsaks ansamblid Linnutaja ja Salme Naesed. Täpsemat infot saab siit! (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles