Kas pärnakad on Eesti biseksuaalseimad?

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Eesti seksisaate salvestusel uuritakse, mis toimub Eestis teki all.
Uue Eesti seksisaate salvestusel uuritakse, mis toimub Eestis teki all. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sel pühapäeval, 4. septembril toimuvad Mõisaküla kultuurimajas TV3 uue saatesarja “Seks ja küla” võtted ja salvestusel tuleb Viljandi- ja Pärnumaa inimestega jutuks kõik, mis toimub voodis teki all, muuhulgas pärnumaalaste biseksuaalsus.

Saatetegijate teatel viib “Seks ja küla” vaataja saatejuht Kadri Kõusaare juhatusel Eesti eri nurkadesse, et arutada kohaliku rahvaga seda, mis toimub pimedas ja teki all või hoopis keset heledat päeva ja jõe ääres. Või inimeste fantaasiates.

Kaheksaosalise sarja alus on äsja Eestis tehtud seksiuuring, mis kaardistas siinsete inimeste seksuaalelu sageduse ja rahulolu oma sugueluga. Uuringu korraldas TV3 tellimusel Turu-Uuringute AS. Uuring toimus internetipõhiselt, küsitleti üle 1000 inimese eri maakondades.

Mastaapsel küsitlustel põhinev varem avaldamata statistika paljastab, missugune on regiooniti suhtumine armastusse ja truudusetusse, vürtsikasse seksuaalpraktikasse ja turvalisse teineteise kaisus magamisse.

Uuringust selgus seegi, millises Eesti nurgas seksitakse kõige sagedamini ja kus algab suguelu kõige nooremas eas, kus ollakse voodielu küsimustes konservatiivseimad ja kus loodetakse olla seksuaalselt aktiivsed veel hilises pensionieaski.

Saatetegijate teatel valitsevad maakonniti seksikäitumises kohati uskumatult suured erinevused ja seetõttu on mõnda teemat kohasem arutada Läänemaal, teist aga Lõuna- või Ida-Eestis.

“Seksis ja külas” üritatakse rääkida seksi puudutavatel teemadel avameelselt ja tabudeta. Samuti peaks saade olema õpetlik, jutuks tulevad ohud, mured ja haigusedki.

Sel pühapäeval on kõigil Pärnu- ja Viljandimaa täiskasvanud inimestel võimalik rääkida seksist Mõisakülas salvestatavas saates. Muu hulgas kõneldakse sellest, kas rahulduseni jõudmine on probleem ainult naistele või meestelegi; kas biseksuaalsus on Pärnumaal rohkem levinud kui mujal Eestis; miks ei oska suur osa eestlasi oma seksuaalidentiteeti määratleda; millised on parimad abivahendid erektsiooniprobleemi korral.

Samuti tutvustatakse seksiuuringu tulemusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles