Viljandis kõlab taas rõõmus reggae-muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringo Ringvee ja Tarrvi Laamann on pühendunud reggae populariseerimisele.
Ringo Ringvee ja Tarrvi Laamann on pühendunud reggae populariseerimisele. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Rütmide kütkes veedetud pärimusmuusika festivalist on möödas kuu. Just siis said viljandlased viimati osa ka populaarsest reggae-peost «Bashment».

Festivalile omaks muutunud pidu oli tänavu nii populaarne, et kõik soovijad ei pääsenudki saali, kuid Viljandi tantsusõprade rõõmuks toovad Eesti reggae-kuningad Ringo Ringvee ja Tarrvi Laamann koos Dice Rudy ja J.O.Cga «Bashmenti» juba homme taas meie kodulinna.

Reggae- ja dancehall-kultuuri tutvustav «Bashment» tähistab tänavu septembris 13. sünnipäeva. 1998. aastal Tallinnas Von Krahlis alguse saanud sari on valmistanud aastate jooksul tuhandetele seda laadi muusika sõpradele rõõmu peamiselt Tallinnas ja Tartus. Selle korraldajad on loonud muusika tutvustamiseks pidude kõrvale ka raadiosaate «R­eggae Power», kus pakuvad iga nädal tund aega kuulata oma lemmikuid.

Ehkki regulaarselt pole Viljandis «Bashmenti» kunagi peetud, saab sellest siin osa igal suvel pärimusmuusika festivali ajal. Viimane, lennukitehases korraldatud pidu oli nii populaarne, et Ringo Ringvee ja Tarrvi Laamann on võtnud nõuks jagada homme viljandlastega peale muusika ka oma mõtteid ning näidata neid tahke, mis diskoripuldi taga varjatuks jäävad.

Reggae-muusikast on kuulnud peaaegu kõik, kuid sellega käsikäes käiva rastafari liikumise kohta teatakse usuleiges Eestis palju vähem. Mõlemaga seostub ennekõike kindlasti legendaarne jamaicalane Bob Marley, kes oli sügavalt rastafari usundile pühendunud ja väljendas seda andumust ka muusikas.

Kõik, kes soovivad selle kohta rohkem teada saada, on oodatud neljapäeval, 1. septembril kell 19.30 klubisse Rubiin, kus teoloogiadoktor Ringo Ringvee peab loengu teemal «Rastafari — religioon või reggae-kultuur?».

Pärast köitvat ja silmaringi laiendavat kohtumist tasub seada sammud pärimusmuusika aita, kus kunstnik Tarrvi Laamann avab kell 21 näituse «Minu Jamaica». Laamanni eesmärk on ikka olnud inimesi rõõmustada ning ka seekordne väljapanek viib vaataja lõbusale rännakule reggae-muusika, rütmide ja värvide kirevasse maailma.

Näituse avamise järel teeb taas uksed lahti klubi Rubiin, kus rõõmsate rütmide saatel on hea lasta muljetel settida. «Bashmenti» eestvedajad Ringo Ringvee, Tarrvi Laamann, Dice Rudy ja J.O.C tantsitavad pidulisi varaste hommikutundideni ning panevad nõnda põnevale õhtule väärilise punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles