Belgias loodi pimedate politseinike üksus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pime politseinik Sacha van Loo
Pime politseinik Sacha van Loo Foto: stuff.co.nz

Belgias loodi üksus, mis koosneb ainult pimedatest politseinikest.

Pimedad politseinikud tegelevad kriminaaluurimiste jaoks lindistuste kuulamise ja erinevate helide eristamisega, kirjutab metro.co.uk.

«Pimedatel politseinikel on kuulmine parem kui nägijatel. Selle tõttu tegelevad nad eelkõige lindistuste kuulamisega. Meie uus üksus on võimeline lindilt kuuldud heli järgi automarke kindlaks tegema ja hääle järgi kahtlusalust välja selgitama,» lausus selle üksuse esindaja Sacha van Loo.

Sacha van Loo lisas, et tänapäeval on pimedatel võimalus oma oskusi mitmel alal rakendada.

«Sündisin pimedana ja olen väga kaua aega maailma tunnetanud eelkõige läbi kuulmismeele. Selle tagajärjel olen võimeline eristama väga spetsiifilisi ja vaikselt kostvaid helisid,» selgitas pime politseinik.

Lisaks on van Lool õigus relva kanda ja koos teise politseinikuga arreteerimisi läbi viia.

Sacha van Loo abi kasutati hiljuti näiteks ühes narkodiileri juhtumis. Kui tavapolitseinikud pidasid lindilt kuuldu põhjal kurjategijat marokolaseks, siis van Loo tegi kindlaks, et tegemist on hoopis albaanlasega. Hiljem kurjategija tabati ja arreteeriti.

«Oskan mitmeid erinevaid keeli ja slänge, nende tundmine tuleb mu töös kasuks,» lausus mees.

Pimedate politseinike üksuse jaoks pandi politseiosakonna liftidesse häälega aktiveeritavad nupud ja neile muretseti pimedate kirjaga arvutid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles