Kes võidab pühapäeval tantsusaate?

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Profitantsijate meelest on Argo Aderi ja Helena Liivi trumbiks hea füüsis, Maarja-Liis Ilusal ja Veiko Ratasel aga tundeid pilduv stiil. Võib uskuda, et tänagi möödub nende päev valdavalt proovisaalis. Helena ja Veiko moodustavad muide paari tantsuspordivõistlustel.
Profitantsijate meelest on Argo Aderi ja Helena Liivi trumbiks hea füüsis, Maarja-Liis Ilusal ja Veiko Ratasel aga tundeid pilduv stiil. Võib uskuda, et tänagi möödub nende päev valdavalt proovisaalis. Helena ja Veiko moodustavad muide paari tantsuspordivõistlustel. Foto: Sille Annuk

Just sellisele küsimusele vastasid tunnustatud kutselised tantsutreenerid. Viiest küsitletust julgesid vaid kaks oma arvamuse keerutamata välja öelda.


Et enamik küsitletutest üritas selgest vastusest – nimetada oma lemmikpaar, kas Maarja-Liis Ilus ja Veiko Ratas või Argo Ader ja Helena Liiv – kõrvale hiilida, on mõistetav. Peaaegu kõik nad on tantsutähtede saatega otseselt või kaudselt seotud olnud.

Siiski on võimalik ka nende vastustest üht-teist välja lugeda ja professionaalsete tantsijate võitjaeelistustest veidi aimu saada, kuid seda hinnatavam on kahe arvaja otsekohesus.
Niisiis, kumb kahest allesjäänud paarist on seniste etteastete põhjal väärilisem homme õhtul toimuvas «Tantsud tähtedega» finaalsaates tänavuse aasta võitja tiitlit vastu võtma?

Mikk Saar
«Tantsud tähtedega» võitja aastal 2006

Eelmisel aastal pidasin pöialt Koit Toomele, kuid tänavu ei oska kellegi poolt olla. Ausalt öeldes pole saadet tänavu eriti vaadanudki, mismoodi nad tantsivad. Mul polnud mahti jälgida.

Koit Toome
«Tantsud tähtedega» võitja aastal 2007

Eks hääletan ikka Maarja-Liisi poolt, ta ju omainimene... Samas pean lisama, et ka teine paar on äärmiselt sümpaatne. Ma poleks elus uskunud, et kulturist võib niimoodi tantsida! 

Peep Vardja


Oleme abikaasa Ave Vardjaga jälginud paari saadet, ent ettekujutus võistlejate tasemest on olemas. Aga kuna nii Veiko Ratas kui Helena Liiv on meie õpilased, on meil raske oma eelistust välja tuua ning seda oleks ka ebaeetiline kommenteerida.



Minu meelest on Argo ja Helena trumbiks sportlikkus – tugevus, kiirus ja maskuliinsus. Mõlemad on väga tugeva füüsilise ettevalmistusega, Helena on ju kehakultuuri teaduskonnas õppinud.



Veiko ja Maarja-Liisi selgeks trumbiks on see, kuidas seda korrektselt väljendadagi, et nad on väga kena, klassikaliselt ilus ja lüüriline tantsupaar.



Nad võiksid mängida tunnetel, romantikal. Tantsus on alati kaks poolt – romantiline, loo jutustamise ja teine puhas võistlustantsu, sportlik pool.



Vaatame siis, kas võidab sport või lüürika! Minu jaoks on mõlemad paarid võrdsed, ehkki karakterilt on nad absoluutselt erinevad. Kelle poolt aga vaatajad hääletavad, sõltub juba konkreetsest esitusest, mida nad endast finaalsaates suudavad välja panna, kummal närvid paremini vastu peavad ja kummal õnnestub otsustavas tantsus rohkem särada.



Olga Kosmina


Mõlemad paarid on tugevad ja väga-väga tublid, hoian mõlemale pöialt. Ehkki ühel paaril on üks, teisel teine asi tugevam. Üks paar on emotsionaalne, väga positiivne ja teine tehniliselt äärmiselt professionaalne. Saan mõlema paariga hästi läbi ja tahtsingi, et just need paarid pääseksid finaali.



Võit sõltub sellest, kummal rohkem veab. Ühele paarile soovitaksin tantsida sama emotsionaalselt edasi ja et nad tooksid oma kavva veelgi rohkem show’-elemente. Teisele aga olla veelgi glamuursem ja romantilisem.



Aleksandr Makarov


Ma pole kõiki saateid jälginud, kuid ettekujutus mõlemast paarist on olemas. Minu meelest on nad tasemelt suhteliselt võrdsed, kuid ladina-ameerika tantsud tulevad kergemini välja Helenal ja Argol, standardtantsud aga Maarja-Liisil ja Veikol. Kuna aga ettekandele tulevad mõlemad tantsud, ongi seis võrdne.



Kõik sõltub sellest, kummal paaril tulevad pühapäeva õhtul sammud paremini välja, kummale muusika rohkem toeks on. Inimesed ootavad kahtlemata midagi erilist, sest neil on paaridest juba kindel ettekujutus, ja neid võiks sundida ühe või teise poolt hääletama üllatuse efekt. Vaja on midagi erilist, mida nende paaride esituses pole veel nähtud.



Isegi kui juhtuks, et üks paaridest peaks kukkuma, on tähtsaim see, kuidas nad olukorrast välja tulevad. Nii tantsu kui hilisema küsitlemise ajal. Kui pöörata vastused nalja poole, võib publik just kukkujaid toetada. Ennustaksin siiski võitu Argole ja Helenale. Nad on ilus paar.



Kaisa Oja


Ma pole ekstra kummagi paari poolt olnud, kuid leian, et seis on üsna tasavägine, sest suurt taseme vahet ei ole.



Standardtantsud tulevad kahtlemata paremini välja Veikol ja Maarja-Liisil, ladina-ameerika tantsud aga sobivad Argole ja Helenale. Rahvale meeldib siiski show, artistlikkus. Kumbki paar ei tohiks tantsu alustada igavalt, publikuna ootaksin mina neilt seekord eriti huvitavaid etteasteid.



Tegelikult hoidsin algusest peale pöialt Lauri Pedajale ja Kristina Tennokesele, praegu ei oska aga isiklikult kedagi eelistada, mul pole nende hulgas kindlat lemmikut. Võimalik, et need, kes Lauri ja Kristina poolt olid, nüüd enam saadet ei vaatagi. Võrreldes teiste tähtedega suutis Lauri omandada lühikese ajaga kõige rohkem, ja seda ka tehnilisest küljest.



Kristina Tennokese


Raske on üht paari teisele eelistada, kuid kui ma näen pingutust Argo Aderi poolt, siis Argole ja Helenale.



Argo on loomult hästi rahulik ja stabiilse närvikavaga, ta tundub kindel juba ainuüksi oma füüsilise väljendamise pärast. Maarja-Liis näib seevastu kohati ebakindel ja rabe. Ta peaks olema veidi liikuvam, Argo aga omakorda lisama esitusse kergust.



Nii et Ader ja Liiv jätavad mulle millegipärast positiivsema mulje, aga eks seda ole finaalsaates näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles