Ugala uus hooaeg toob Viljandisse omanäolised lavastajad

, Ugala avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri sügishooaja avab 16. septembril soome näitekirjaniku ja lavastaja Sirkku Peltola südamlik ja lihtne lugu «Väike raha», mille lavastaja on Tanel Ingi. Esiplaanil peaosatäitja Andres Tabun. Hetk proovist.
Teatri sügishooaja avab 16. septembril soome näitekirjaniku ja lavastaja Sirkku Peltola südamlik ja lihtne lugu «Väike raha», mille lavastaja on Tanel Ingi. Esiplaanil peaosatäitja Andres Tabun. Hetk proovist. Foto: Jaanus Laagriküll

Ugalas tuleb sel hooajal palju mitmekesiseid lavastusi. Teatri sügishooaja avab 16. septembril soome näitekirjaniku ja lavastaja Sirkku Peltola südamlik ja lihtne lugu «Väike raha», mille lavastaja on Tanel Ingi.

See on Ingi esimene lavastus. Peaosas on Ugala näitleja Andres Tabun. Kaasa teevad Luule Komissarov ning külalisena Terje Pennie, Meelis Rämmeld ja teised.

Peter Shafferi menukas näidend «Amadeus» jõuab Andres Lepiku lavastajakäe all vaatajate ette 24. septembril. Sajanditevanused legendid ja salapärased intriigid, mis ümbritsesid ajastu andekaima helilooja Wolfgang Amadeus Mozarti elukäiku, jõuavad meieni tolle aja kuulsaima helilooja, Antonio Salieri silmade läbi nähtuna. Peaosades näeme Indrek Sammulit ja Martin Milli. Lavastaja Andres Lepiku sõnul räägib lugu sellest, kuidas me ise enda sees geeniuse tapame.

Peter Quilteri komöödia «Duetid» toob oktoobriks lavale Oleg Titov. Kahele näitlejale kirjutatud lugu pakub publikule nelja täiesti erinevat paari, keda kehastavad Carita Vaikjärv ja Tarvo Vridolin. «Duetid» on pööraselt naljakas komöödia, mis uurib armastust ja suhteid selle mitmekesiste tahkude kaudu.
«Mina pean seda väga romantiliseks komöödiaks,» ütles lavastaja Titov.

Eelmistel hooaegadel repertuaari jõudnud Eesti algupärastele näidenditele, nagu Andri Luubi «Piloodile», Ott Aardami «Mee hinnale» ja Martin Alguse «Postmodernsetele leibkondadele» on tulemas lisa. Näitekirjanik ja lavastaja Urmas Vadi kirjutas oma lühijutu põhjal näidendi «Minu isa 20 aastat hiljem» ja lavastab selle Ugalas. Kaasa teevad Viljandi kultuuriakadeemia näitekunsti eriala üheksanda lennu üliõpilaste kõrval ka Indrek Sammul ja Vilma Luik.

«See lugu kukkus mulle ühel päeval lihtsalt sülle, nagu taevas kukub pähe,» ütles Vadi. Publik on etendustel otse sündmuste keskel nagu ikka kohvikus, kus saame vahetevahel osa kõrvallaudkondades hargnevatest lugudest.

Ugala ei piirdu sel hooajal ainult sõnalavastustega. Novembris toovad Kadri Lepp ja Martin Mill väikese saali lavale tantsulise sõnadeta vaatemängu, mille esialgne pealkiri on «Klapp». Lugu on mõeldud meestele ja naistele. Mis selles juhtub, hakkab üsna pea avalikkuse ette jõudma. Seni hoiab Ugala saladust kiivalt sirmi all. Lavastuse sündi saab varsti jälgida kodulehelt.

Lastelavastuste kangelastest jätkavad ka uuel hooajal seiklemist Limpa ja Karlsson katuselt. Detsembris on Ugalas oodata veel kahte lastele ja peredele mõeldud lavastust. Kalju Komissarov toob kultuuriakadeemia üliõpilastega publiku ette Anthony Drewe’i koguperemuusikali «Inetu!» ja jõuludeks valmib noore lavastaja Vallo Kirsi käe all vahva lugu «Kardemoni linna röövlid».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles