Piilu sisse! Avalikustati pildid Vladimir Putini luksuslikust eralennukist (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa presidendi luksuslikust õhusõidukist on maailmale avalikustatud mõned fotod, vahendab The Sun. 

Venemaa presidendi lennuk on äärmiselt suur, kaugliinide tarbeks ehitatud õhusõiduk, mida on võimalik eristada tavapärasest mudelist hõlpsasti tänu selle eriti massiivsele lennukikerele.

Üle 400 miljoni euro maksvasse õhusõidukisse on ehitatud eriti täiustatud sidesüsteem, mis võimaldab rünnaku korral asendada juhtimiskeskust, kust on võimalik juhtida vägesid.

Kuigi väljastpoolt paistab see suuresti sarnane tavaliste lennumudelitega, erineb see seestpoolt kardinaalselt tavalennukitest. Lennuki sisemus on kaetud kuldsete detailide ning gobeläänidega. 

Venemaa presidendi Vladimir Putini lennuk.
Venemaa presidendi Vladimir Putini lennuk. Foto: Christine Olsson/TT / TT NEWS AGENCY

Kogu sisustus ning mööbel on valmistatud neoklassikalises stiilis ning lennukis on avar kontor, magamistuba ning hästi varustatud jõusaal. 

Putini eralennuk suudab sõita enam kui 560 miili tunnis ning selle ehitas Voroneži lennukitootjate ühendus.

Samuti on Venemaa presidendil turvalisuse kaalutlustele võimalik valida nelja lennuki vahel. Niipea, kui rahvusvaheline lend on avalikustatud, valmistuvad kõik neli õhusõidukit lahkumiseks, kuid konkreetne lennuk, mille peale Putin istub, ei ole teada enne starti.

Pärast seda, kui otsus on langetud, järgnevad ülejäänud kolm lennukit või vähemalt üks neist presidendile reservina.

Vaata fotosid Putini lennukist SIIT! 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles