Pommimees Ringmaa annab TV3s eksklusiivintervjuu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa Harju maakohtus.
Märt Ringmaa Harju maakohtus. Foto: Toomas Huik.

Täna õhtul toob «Kriminaalne Eesti» ekraanile nii Lasnamäed kui kogu Eesti uurimisorganeid aastaid pinges hoidnud pommiplahvatuste saaga. Eetrisse jõuavad intervjuu Märt Ringmaaga ning juhtumi uurimisel otsustavaks saanud ainulaadsed videokaadrid.

Märt Ringmaa on kurjategija, kes hoidis Eestit hirmu all alates 1998.aastast, mil Tallinnas Pae tänaval asuva elumaja trepikojas plahvatas lõhkeseadeldis ja seetõttu hukkusid naisterahvas ja väikelaps. Kuni aastani 2005 on tuvastatud 11 erinevat plahvatust, milles hukkus 7 ja sai vigastada 6 inimest.

Pärast Ringmaa vahistamist 2005.aasta novembrikuus algas keeruline uurimisprotsess; 23.märtsil 2009 mõistis Harju Maakohus 70-aastasele inseneriharidusega Märt Ringmaale viieteistkümne aasta pikkuse vanglakaristuse.

«Kriminaalne Eesti» toob vaatajateni eksklusiivintervjuu Märt Ringmaaga ning avalikustab kaitsepolitsei ainulaadsed videokaadrid, mis said uurimisel otsustavaks ning mida ei avaldatud isegi kohtus.

«Kriminaalne Eesti: Pae tänava pommimees» on TV3s täna kell 21.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles