Märt Agu: Veronikas pakitseb Ladina-Ameerika kuum veri, mis tuleb valla päästa!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum Ladina-Ameerika tants
Kuum Ladina-Ameerika tants Foto: blogspot.com

Täna selgus, et peagi hakkavad Kanal 2 hittsaates «Tantsud tähtedega» koos oma  tantsukingi sahistama tuntud koreograaf Märt Agu ja tänavuse noorte laulupeo «Maa ja ilm» kunstiline juht Veronika Portsmuth.

Elu24 uuris Märdilt, mis meeleoludega ta suureks tantsumaratoniks valmistub. 

Märt, kas oled Veronikaga koos varem tantsinud?

Kui, siis kindlalt kooliajal diskol. Käisime temaga ühes klassis.

Paljude arvates oled moderntantsu viljeleja. Kuidas Sul peotants sujub?

Ise pean end väga kõvaks peotantsijaks. Omal ajal olin Eestis ikkagi top tegija.   Võitsin Eesti karika ladina tantsudes, napilt jäi puudu meistritiitlist.

Kes Sind peotantsu õppima meelitas? Vanemad, sõbrad või tundsid ise huvi?

Ma olin lapsena rohkem memmekas, kui ma praegu olen. Tegelikult läksin tantsutundi klassijuhataja tütre palvel. Mul olid väga lähedased suhted klassijuhatajaga.

Klassijuhataja tütrel oli hädasti tantsupartnerit vaja?

Täpselt nii. Klassijuhataja tütar käis muuseas Heili Klandorfiga ühes klassis ja tema tõmbaski tüdruku tantsutrenni. Tal oli ilusat partnerit vaja ning seepärast haaraski mind kampa.

Sinu tantsupisik saigi siis sealt alguse?

Ma arvan küll.

Kas lähed nüüd hirmuvärinal või rind kummis «Tantsud tähtedega» saatesse?

Rind kummis ma kindlasti ei lähe! Aga mul oli suvel selline tore situatsioon, kus me surfilaagris mõtlesime oma tantsustuudio meeskonnaga, mida huvitavat surfilaagris teha. Ja siis me mõtlesime välja formaadi «Tantsud surfaritega.»

Ja meile kõigile anti üks tore surfitüdruk või -poiss tantsutreeneriks. Igaüks võis teha showkava. See protsess tundus nii lahe. Sul oli mingi tärmin ja selleks ajaks pidid sa valmis olema.

Sama on nüüd ka selle tantsusaatega. Sul on mingi tärmin ja sa pead kas või veri ninast väljas omadega valmis olema. Ja sa lähed Eesti rahva ette ja pead panema, ütleme nii, karu tantsima.

Inimese, kes on küll kompetentne omas valdkonnas, peab nüüd oskama esineda kompententselt minu valdkonnas. See võib olla päris keeruline.

Selle juures pead oskama ära kasutada tema trumpe. Minema tema tasandile ja tegema asja selgeks nö tema noodivõtmes.

Mis tantsus te võiksite Veronikaga tugevad olla?

Ma alguses arvasin, et meil klapib hästi standardtantusdes. Veronika on hästi tasakaalukas ja hästi analüüsiv. Aga tuleb välja, et trennis istuvad talle väga hästi Ladina-Ameerika tantsud. 

Temas on peidus olnud mingi huvitav vimka. Hoolimata isegi sellest, et me koos tegime laulu-ja tantsupidu, oli mulle jäänud mulje, et Veronika on hästi tasakaalukas ja üdini läbikalkuleeriv inimene.

Võib-olla see ongi see, mis tema sees on kogu aeg tegelikult pakitsenud, see Ladina-Ameerikalik kuum veri?

Jah, nüüd on tal suurepärane võimalus lasta see endast välja.

Kas teadsid, et saatesse «Tantsud tähtedega» pääsemine oli Veronika suur unistus?

Ma ei teadnud seda. Aga niipalju ma tean, et kui Veronikale see pakkumine tehti, siis ta ütles, et tal on ainult üks parter kellega ta on nõus seda tegema ja see on Märt Agu. 

Hoime teile pöialt, Veronika ja Märt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles