Tuntud reisiportaali usaldusväärsus kahtluse all

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment reisiportaalist Tripadvisor.
Fragment reisiportaalist Tripadvisor. Foto: Tarbija24

Reisisellidele nõuandeid jagava ja parimaid sihtkohti-hotelle valiva portaali Tripadvisor usaldusväärsus on Suurbritannias kahtluse alla seatud. Väidetavalt on suur osa portaali postitatud kasutajate arvustustest võltsingud.

Suurbritannias reklaami järelevalvega tegelev asutus ASA on ajalehe Daily Telegraph andmetel asja ka menetlusse võtnud, aluse selleks andsid tuhandetelt hotelliomanikelt saabunud kaebused, mis süüdistasid Tripadvisorit eksitavate või siis võltsitud arvustuste avaldamises.

Tripadvisori keskkonnast võib leida üle 50 miljoni arvustuse, mis on portaali väitel siiski ausad, usaldusväärsed ning «pärinevad tõeliste reisisellide sulest üle kogu maailma».

Samas on reisiportaali usaldusväärsust ka varem kahtluse alla seatud ning pakutud, et isegi kuni viiendik arvustustest ei pärine tegelikult reisisellidelt. Kriitikute hinnangul ei ole portaali kasutatud autentimisviis piisav ning samuti ei pöörata vajalikku tähelepanu valepostituste eemaldamisele.

Võltsitud postituste temaatika on osalt hoogu saanud ka Tripadvisori kasutatud hüüdlause «reviews you can trust» tõttu. Kusjuures hiljuti otsustas portaal sloganist loobuda. Sellel sammul polnud Tripadvisori esindaja Emma O’Boyle`i sõnul aga mingit seost ASA algatatud menetlusega.

Tripadvisorist leiab ka hulga Eesti hotelle ja nende kohta kirjutatud arvustusi. Tallinna puhul on arvustuste põhjal 82-st hotellist parim Telegraaf, teisel kohal Schlössle ning kolmandal Swissotel. Kõige kehvemad on arvustuste põhjal hotellid Stroomi, Dorell ja Ecoland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles