Pesast välja kukkunud pisioravad päästeti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud  oravapojad
Päästetud oravapojad Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal tabas orkaan Katia Briti saari.

Northumberlandis Alnwickis sattusid tugeva tuule ohvriks viienädalased oravapojad, kes pesast välja kukkusid, kirjutab Daily Mail.

Oravapoegade leidja arvates olid loomad maapinnal surmasuus. Ta viis väikesed loomad Alnwicki veterinaarile kontrollimiseks. Sealt edasi toimetati oravad Ulghami loomakaitsekeskusse.

Loomakaitsekeskuse omanik Kim Olson arvas, et kui noori oravaid ei oleks õigel ajal leitud, oleksid nad surnud. Nad oleksid kas kasside või harakate ohvriks võinud langeda.

Olsoni sõnul kaalus iga väike orav umbes 70 grammi. Mahakukkumise šoki tõttu olid nad esialgu uimased ja vaiksed.

Naine, kes oravapojad leidis, ei näinud kuskil nende ema. Loomakaitsjate arvates võis pesakonnas veel poegi olla ning nad otsivad neid.

Vabatahtlik loomakaitsja Eileen Welsh võttis loomad oma hoole alla ning hoolitseb nende eest seni, kuni nad on võimelised ise hakkama saama.

Welsh toidab oravaid iga kolme tunni tagant kitsepiimaga.

«Sügisel koguvad oravad talve üleelamiseks toitu. Kui me need oravad novembris tagasi loodusse laseksime, siis ei jääks neile toidu varumiseks piisavalt aega. Plaanime nad tagasi «koju» lubada järgmise aasta kevadel,» lausus Welsh.

Inglanna sõnul on oravad toibuma hakanud ning väga uudishimulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles