Revo peamised sõnad olid: liiga vara, kurb, ajuvaba

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hip-hop muusik Revo Jõgisalu 1976–2011.
Hip-hop muusik Revo Jõgisalu 1976–2011. Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 saade «Avameelselt...» oli pühendatud varalahkunud muusik Revo Jõgisalule.

Räppari elukaaslane Merle Sikk rõhutas, et tegemist oli äärmiselt positiivse ellusuhtumisega inimesega.

«Ta oligi päike. Ta oli igapäevane päike. Kodust oli võimatu lahkuda halva tujuga,» ütles Merle.

«Kui mingit tülid olid, siis ta ei suutnud neid muud moodi lahendada kui huumoriga. Ta lähenes igale asjale niimoodi.
See meeletu energia, kirg, elujanu, mis teda mingi ime läbi kogu aeg tagant piitsutas, hoidis nii teda kui mind kõik need kümme aastat terava ja elusana.»

Revo oli laval vaid üksteist päeva enne surma ja füüsiliselt hästi ta end seal ei tundnud.

«Ma ütlesin ka, et ei ole ju mõtet pingutada, kui ei ole füüsiliselt võimalik. Arst hoiatas, et oledki rokkstaar ja sured laval. Revo ütles, et siis nii ongi...» meenutas Merle. «Kui teda laval vaatasin, mõtlesin, kui tubli ta on. Ta ületas ennast.»

«Üks päev enne kontserti käis ta arsti juurdes ja arstid ütlesid, et tagasiteed ei ole. Nüüd tundub see lause fataalne. Ma nägin, et tal on raske, ja aitasin teda nii palju kui võimalik. Mõnes mõttes oli ikka väga kihvt, et ta selle ära tegi,» rääkis Henry Kõrvits.

Sõbrad usuvad, et Revo unustas laval mõneks ajaks valu, kuid sealt edasi läks tee juba haiglasse. Üksteist päeva pärast viimast esinemist rauges tema jõud lõplikult.

«Tema peamised sõnad olid: liiga vara, kurb, ajuvaba,» meenutas Revo sõber Hendrik Tibar.

«Ütlesin talle, et sul pole mõtet võidelda võitmatuga. Ta soovis need viimased ajad kogu aeg rahu, sest need valud olid meeletud. Ütlesin talle, et pead selle rahu lihtsalt leidma. Samal õhtul ta kukkuski koomasse ja läks oma rahu otsima,» sõnas Merle.

«Kogu aeg on selline tunne, et ta tuleb kohe tagasi, et ta on mingil reisil. Nüüd hakkab mulle kohale jõudma, et ta vist ei tule...» lisas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles