Kuidas sa ballile ikka lähed, kui tantsida ei oska

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Lalin
Marika Lalin Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartust pärit ja praegu Antslas elav Marika Lalin on tantsutreenerina tegutsenud juba kuueteistkümnendast eluaastast. Valga kultuurikeskuses käib ta tantsu õpetamas alates 2000. aastast. Valgalased on saanud uhked olla, kui tema juhendatavad tantsulapsed on võistluste ajal teistest üle olnud.

Kaua aega õpetaski Lalin vaid lapsi – siis leidsid emad, et nemadki võiksid tantsida. Rääkisid isad ära ja tulid. Treener leidis ka nendele aega.

Nüüd pühendabki Lalin suure osa oma ajast valgalastele. Endiselt töötab ta siin tantsuklubiga Cris, lisaks on võtnud ka tunnid vene gümnaasiumis. Järgmise nädala teisipäevast on ta valmis edasi töötama täiskasvanutega – olgu nad siis juba oskajad või need, kes tantsusammudest midagi ei tea. Tema kogemus näitab, et kõik karud võib tantsima panna.

Miks peaks tantsima? Paljud inimesed istuvad päevad otsa arvuti taga. Neile kuluks liikumine ära.

Naised teevad kepikõndi. Hea seegi. Aga mehed? Viimasel ajal on palju räägitud nende tervisest. Tants paneb iga istuja liikuma ja veel muusika saatel. Marika Lalin teab, et arstid on soovitanud seljaprobleemidega lapsed tuua tantsu juurde. Tantsuga saab treenida igaühe õiget kehahoidu.

Osata tantsida on üks vajalik oskus. «Palju on mulle helistatud, kui pulmad tulekul – ei taheta pulmavalsiga häbisse jääda. Nii mõnigi paar on mul kodus tantsimas käinud,» rääkis Lalin. «Hea on, kui oma pulmapäevale mõeldakse varakult. Varakult on mõeldud oma tantsuoskusele ka siis, kui soov Vanemuise jõuluballile minna. Kuidas sa sinna ikka lähed, kui tantsida ei oska.»

Tantsutundide kavas on fokstrott, tša-tša-tšaa, tango, Viini valss, aeglane valss, rumba, samba, džaiv.

Tantsutrenn hakkab toimuma kord nädalas õhtul kell 20–22. Päev lepitakse esimesel kogunemisel kokku. Riietusega pole probleemi, jalanõud peaksid mugavad olema – meestel peokingad, s.t mitte kummitalaga jalanõud, naistel mitte kõrge kannaga kingad.

Küsimusele, millele tantsutundides keskendutakse, vastas Lalin, et põhiliikumise väga heale omandamisele. Tunnis jõutakse igaüheni ja kellelgi ei maksa karta, et ta hakkama ei saa. Ainult puudumine jätab õppesse lünga, mis annab tunda. Naised, kes kardavad, et partner ei juhi neid, ärgu kartku – õpetatakse juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles