Sub Focus sel neljapäeval Club Hollywood´is

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sub Focus
Sub Focus Foto: Club Hollywood

Sel neljapäeval, 29. septembril on Club Hollywood´il au võõrustada Suurbritanniast pärit vaieldamatult praeguse hetke suurimat ja olulisemat trummibassi produtsenti/DJd. Ürituse Grind raames teeb DJ-seti Sub Focus, kodanikunimega Nick Douwma.

Tema lugusid teavad kõik, kes on vähegi kursis antud muusikažanriga.

Londonis sündinud Nick hakkas tantsumuusikast huvituma juba 90ndate keskel, mil ta alles koolis käis. Tema esimeseks suuremaks mõjutajaks muusikaloomes oli The Prodigy, kes rock- ja tantsumuusika uudselt kokku sulatas. Sub Focus´e nime all on Nick Douwma tegutsenud alates 2003. aastast. Singlid Airplane, X-Ray ja remix The Prodigy loost Smack My Bitch Up tegid juba 2007. aastal Douwma´st trummi ja bassi suurnime, kuid rahvusvaheline edu saabus 2009. aastal ilmunud debüütalbumiga. Sub Focus ühendas trummi ja bassiga ka dubstepi, vanakooli breakbeat´i, electro, rock´i ja house´i biidid. Tulemuseks oli ülemaailmne tuntus ning hitt "Rock it" pürgis Suurbritannia tantsumuusika-edetabelis kiirelt esimesele kohale. Douwma lõhkus erinevate muusikastiilide piirid ning muutis alternatiivse muusikastiili trendikaks peavoolu-tantsumuusikaks.

Nick on remixinud artiste nagu The Prodigy, Deadmau5, Rusko, Dr. Octagon, Empire of the Sun ja Dizzee Rascal ning olnud ka 2010. aastal Pendulumi soojendajaks nende Suurbritannia tuuril. Loomingus lähtub Sub Focus „kõik sobib“-mantrast. Seega on nimetatud artist sünonüümiks tänapäeva tantsumuusikale, mis koondab kõiki elektroonilise muusika erinevaid stiile. Praegusel momendil töötab Sub Focus stuudios enda teise kauamängiva materjaliga ning oodata on uut revolutsiooni tantsumuusikas.

Club Hollywood´is astub Sub Focus üles 29. septembril koos MC I.D-ga. Uksed avatakse kell 23:00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles