Jaapani linnake pakub ninja'de leidmise eest kopsakat tasu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Akiyoko Yokoyama / PantherMedia / Scanpix

Tokyost ligi 450 kilomeetri kaugusel asub linnake nimega Iga, mis on väidetavalt ninja’de sünnipaigaks. Kuna terve piirkonna turism on üles ehitatud ninja-kultuurile, pakub ninja-põuas linn nüüd iidseks võitlejaks hakkamise eest kopsakat tasu.

Linnakeses toimub igal aastal ninja–festival, mida väisab ligi 30 000 turisti, kuid Iga linnapea Sakae Okamoto arvates ei ole see turistide arv siiski piisav, kirjutas Matadornetwork.

ÜRO Turismiorganisatsiooni (UNWTO) andmetel on viimastel aastatel hakanud Jaapani külastama üha rohkem turiste. Möödunud aastal külastas riiki näiteks 29 miljonit turisti, mis on 20 protsenti rohkem kui aasta varem. Sellegipoolest näevad väiksemad piirkonnad kurja vaeva, et turiste ka enda juurde tuua.

Selleks, et linna rohkem külastajaid meelitada ning veenda neid ka mõneks ajaks peatuma, plaanib Okamoto praeguse linnahalli teise kohta üle viia ning selle asemele ehitada juba teise ninja-muuseumi Iga linnas.

«Siin on ninja-puudus,» sõnas ka Sally Herships Planet Money podcast’is ning täpsustas, et tegelikult on liiga vähe hoopis ninja-etendajaid.

Hoolimata kopsakast tasust, mida linn ninja’dele välja pakub, ei ole madala töötuse tasemega Jaapanis ninja-entusiaste kusagilt võtta. Samuti ei taha noored eraldatud maapiirkonda Igasse tulla ning möödunud aastal lahkus linnakesest suisa tuhat inimest.

Kui juhtud olema tööd otsiv ninja, tasub igal juhul Igasse kolimist kaaluda. Nimelt makstakse igale ninja’le töötasu ligi 20 000–73 000 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles