Lunge arvates on Tartu meeri hääl nagu Led Zeppelini esilauljal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu linnapea Urmas Kruuse
Pildil Tartu linnapea Urmas Kruuse Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu eest on väljas laulja Toomas Lunge ja meer isiklikult. Mehed esitavad koos FIXi loo «Grammofon».

Mõlemad olid nõus enne saadet Elu24’ga ka veidi juttu rääkima.

Kuidas teil kahekesi saateks harjutamine läinud on?

Toomas: raskustega, sest see on lihtsalt väga suur au koos linnapeaga esineda. Võtab teatavasti natuke krampi, aga olen teinud erinevaid harjutusi ja saan vast täna õhtuks sellest üle. Loodan, et kramp annab järgi ja esitus tuleb parimal võimalikul tasemel.

Urmas: kui sa laulad profiga kõrvuti, siis on kindlam kui kaks amatööri. See on väga oluline. Ja kui tegelikult Toomasest rääkida, siis peab tunnistama seda, et mind mõjutas kõige rohkem laul «Maa tuleb täita lastega».

Toomas: ta on seda hoolega eraelus teinud.

Urmas: see oli hästi hea lugu, see pole nali, see on üks selline ajalooline moment. Ma pole ju väga suur selline kantri ja popi ja segumiksi kuulaja.

Toomas: nüüd tahab Elu24 lugeja teada, mille kuulaja sa oled.

Urmas: roki kuulaja .. kuulan rokki. Mind on kõige rohkem mõjutanud Led Zeppelin Deep Purple, Genesis ja kõik sellised bändid.

Toomas: kõrvalmärkusena tahan öelda, et Urmase hääl kõlab nagu Zeppelini esilauljal. Kruuse Hääl kõlab nagu Robert Planti oma.

Kas on lootust, et kui esitus läbi saab, siis esinete kunagi ka mõnel Tartu üritusel?

Toomas: see on konkreetne võistlus ja saade. Meil oleks hea meel kui Tartu võidaks. Igal asukohal on hea meel kui võiduraha koju toob. Meie jaoks on tähtis osalus.

Urmas: heategevus ka. Kõik kes siin esinevad, teevad omamoodi head. Neil on võimalus kasutada seda raha heategevuseks

Toomas: ja tähelepanu saavad ka.

Urmas: seda aga, et kontserte me ei hakka andma, seda ilmselt ei ole.

Mis teil proovides toredat juhtus?

Toomas: meil on kõik möödunud töises ja asjalikus õhkkonnas. Tõsised inimesed, nalja üldse ei tee. Sellepärast jäägu teile endale arvata, mis meie proovides on juhtunud.

Urmas: tegelikult on üsna karm, et kui me kokku saime, siis põhimõtteliselt leppisime sekundi pealt kõik täpselt kokku. Olime koos pool tundi või 45 minutit ja siis oli lõpp ning pidime mõlemad lahkuma. Väga palju aega niisama koos veeta ei olnud.

Mitu proovi tegite?
Toomas: kolm, neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles