«Mantlipärija» kalendrid toetavad lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarid kalendriga
Staarid kalendriga Foto: TV3

TV3 sarja «Mantlipärija» osaliste poolt valmistatud kalendrite tulu läheb Maarja küla ja Haiba lastekodu toetuseks. Kalendrid jõuavad müüki juba homsest.

Sarja «Mantlipärija» osalised said ülesande kavandada, kujundada ja teostada 2008. aasta kalender Maarja küla toetuseks ning see võimalikult suure kasumlikkusega maha müüa.


Ülesande teostamisele eelnes võistkondade Karmiina ja Impera külaskäik Maarja külla, mis on koduks kaheksateistkümnele intellektipuudega noorele.

Seejärel asusid mantlipärijaks kandideerijad välja mõtlema kalendri ideed, tegid koostööd fotograafide ja disaineritega, valmistasid kalendri maketi ja sõlmisid kokkuleppeid trükikodade ning jaemüügikettidega.

IMPERA (kapten Sverre, Veronika, Viktoria, Riho, Terko) lähenemine: mõeldi välja südamlikud ja pilkupüüdvad tunnuslaused iga kuu jaoks, pildistamisel kasutati lapsi ning mõnel pildil on ka võistkonna enda liikmed.

KARMIINA (kapten Ülar, Marju, Piret, Lauri, Imre) lähenemine: otsiti välja kolmteist Eesti kuulsust, kes olid nõus Maarja küla toetuseks kalendrilehekülgedel poseerima.

Projektis osalesid Ivo Linna, Gerli Padar, Mihkel Mattisen, Eda Ines Etti, Martin Parmas, Dagmar Oja, Hele Kõre, Reet Linna, Emil Rutiku, Hele-Riin Uib, Üllar Jörberg, Lea Liitmaa, Kaire Vilgats.

Lisaks kuulsuse piltidele kasutati iga kuu juures illustreeriva materjalina Maarja küla noorte joonistusi.

Mõlemal võistkonnal oli võimalus kalendrit müüki pakkuda Selverile, R-Kioskile ja Comarketile.

Kuigi reaalsete tehingute sõlmimine osutus küllalt keerukaks, saavutas Impera kokkuleppe Comarketi ketiga, Karmiina aga Selveriga.

Kuna Impera saavutatud kokkulepe oli kasumlikum, võitis ülesande Impera.

Ometi - tänu sellele, et mõlemad kalendrid osutusid väga kenadeks, otsustati müüki anda mõlemad.

Karmiina kaotusest hoolimata sobis nende kalendri ideeline pool Maarja külale paremini ning see valmiski Maarja küla toetuseks.

Impera kalendrimüügituluga toetatakse aga Haiba lastekodu.

Maarja küla toetuskalendri leiab järgmistest müügikohtadest: Rahva Raamat, Selver, Comarket, ETK, Prisma, R-Kiosk, Apollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles