Tangoks on vaja kahte

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri rollides moodustavad duette Carita Vaikjärv ja Tarvo Vridolin.
Eri rollides moodustavad duette Carita Vaikjärv ja Tarvo Vridolin. Foto: Jaanus Laagriküll (Ugala)

Laupäeval, 8. oktoobril esietendub Ugala väikses saalis tuntud briti näitekirjaniku Peter Quilteri «Duetid», mille lavastab Oleg Titov.

See on lühinäidenditest koosnev lugu, mis avab kaheksa elusaatust, paneb tegutsema neli paari ning pakub kahele näitlejale võimaluse siduda kõik need üheks tervikuks. Samas on kirjanik andnud publikule võimaluse otsustada, kuidas iga lugu lõpeb ja mis saab edasi.

«Duetid» kõneleb meeste ja naiste suhtlemisest ja üksindusest. Lood on naljakad ja valusad, nagu elu ise. «See on lugu sellest, et kui su käed vajuvad jõuetult rüppe, on hea, kui sõber annab sulle kõrvakiilu ja sunnib tegutsema,» ütles lavastaja Oleg Titov.

Etenduses ütleb tegelane Toby nõnda: «Inimesed annavad sageli lihtsalt alla. Lepivad faktiga, et nad elavad üksi või vähemasti selleta, kellel käest kinni hoida.»

Eri rollides moodustavad duette Carita Vaikjärv ja Tarvo Vridolin. Lavastuses teevad kaasa kõik Ugala lavatagused jõud lavameistritest inspitsiendini ja Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti 21. lennu üliõpilased Evelyn Uisk ja Kalmer Liimets.

Lavastuse kunstnik on Jaanus Laagriküll ja muusikaline kujundaja Peeter Konovalov. Muusikalise kujunduse aluseks on Kurt Weilli tango unistuste maast Youkalist.

Peter Quilter on tuntud briti näitekirjanik, kelle töid on lavastatud paljudes maades. Tema näidendeid on tõlgitud paarikümnesse keelde ja lavale toodud 33 riigis. «Duetid» võitis hiljuti Poolas Talia Comedy festivali grand prix' ja publikupreemia Kaunase teatrifestivalil. Parajasti mängitakse seda Itaalia, Ungari, Poola, Hispaania ja Inglismaa teatrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles