Toomas Kirss: Ada Lundver oli nähtus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ada Lundver
Ada Lundver Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Produtsent Toomas Kirss meenutas, et Ada Lundveriga oli väga hea koos töötada ning pidas näitlejannat «nähtuseks».

«Mina ja ma arvan, et paljud ei ole näinud vihast Ada Lundveri. Ta ei öelnud iialgi kellelegi halvasti. Ta oskas kõik konfliktid heaks keerata. Hea ja andekas inimene oli,» ei olnud Kirss kiidusõnadega kitsi.

«Koos töötada oli temaga väga hea. Tal oli suurepärane huumorimeel. Aeg-ajalt helistas ta hommikul mulle oma lauatelefonilt ja rääkis mõne ropu anekdoodi. Ada oli Hiiumaa tüdruk ja mina jälle Saaremaalt, huumor meil omavahel klappis,» rääkis Kirss.

«Lisaks oli ta päris hea kokk. Mulle tuleb meelde, et enne jõule – olime just montaažis – ta helistas ja ütles, et ma tegin kotlette, tule läbi ja vii poistele ka, ma ei jaksa üksi ära süüa,» meenutas Kirss toredat seika.

Kirss märkis, et Ada oli suhteliselt üksik, aga sai hästi tublisti sellega hakkama.

«Alati, kui selline uudis tuleb, siis hakkad mõtlema, et elutempo on ikka väga kiire. Oleks võib-olla pidanud ka rohkem suhtlema,» mõtiskles Kirss.

«Mina vist olingi viimane, kes temaga koos töötas. Ta mängis algusest peale «Kelgukoertes» uurija Mardi ema,» rääkis Kirss.

«Urmas Ott oli minu hea sõber ja Ada jällegi Oti sõber. Ühel hetkel Ott ütles mulle: «Kas sul Adakesele ei ole midagi pakkuda?» Siis me võtsime ta «Salmonitesse» mängima, kus ta oli kaks aastat koos Ita Everi ja kogu selle seltskonnaga. Hiljem tulid veel «V.E.R.I.», «Wabariik» ja lõpuks «Kelgukoerad»,» meenutas Kirss seda, kuidas Adaga tuttavaks sai.

«Viimane kord helistas ta mulle augusti lõpus ühel hommikul ja rääkisime juttu. Ada küsis, et hooaeg on algamas, kas Mardi emale on ka kohta. Ma lubasin, et kui sa vähegi jaksad, siis alati kirjutame,» rääkis Kirss.

Kirss sõnas, et Ada näol on vaieldamatult üks suur anne jälle läinud. «Kui vaadata neid asju, mida ta nooruses on teinud: «Andres Lapeteus», «Keskpäevane praam» ja kõik need vene filmid. Ada oli väga kaunis ja andekas naine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles