Kontserdikülastaja Cannibal Corpse'ist: kui kuulad muusikat verest, tapmisest ja soolikatest, kaob endal viha kedagi ära tappa

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika death-metal bänd Cannibal Corpse andis Eestis juba järjekorras viienda kontserdi. Tapper oli viimse sentimeetrini fänne täis ning lõpuks tilkus lagi higist, verest ja õllest!

Cannibal Corpse'i soojendasid ühemehebänd Son of a Shotgun, kes kõiki kuuldavaid instrumente ise sisse mänginud ning trummiseti taga uskumatu show andis. 

Põhjamaades Cannibal Corpse'i soojendav itaalia bänd Methedras oli kindlasti selle õhtu üllataja. Meeletu energia, raske ja raju helikeelega bänd, pakkus lihtsate vahenditega meeliülendavat showd. Terve bänd oli äärmiselt ilmekas, suhtles publikuga ja küttis lava peaesineja jaoks mitte ainult kuumaks, vaid suisa tuliseks. Bändile 22-aastat tagasi alguse teinud Andrea Bochi oli kontserdist ja publikust vaimustuses: «Milline energia! Meile öeldi, et Põhjamaades on publik aeglane ja annab bändile vähe tagasi. Tallinn muutis seda stereotüüpi!» 

«Tavaliselt ei liiguta eestlased ennast selle pärast, et on nii külm, täna ei tahetud hüpata, sest oli liiga palav,» naeris kontserdikülastaja Ardi. «Laval oli ligi viiskümmend kraadi sooja, kogu selle tehnika ja rahva pärast. Tavaliselt ma ei joo kontserdi ajal midagi, aga sel korral lihtsalt jooksin lavalt maha, sest vajasin vett. Uskumatult raju! Ja publik oli väsimatu!» sõnas Andrea.

Cannibal Corpse otsustas sel tuuril meediale mitte ühtki intervjuud anda. Nende kontsert oli täpselt see, mida võis oodata - raju, raju, raju! Antud bändi puhul on huvitav see, et kõik, peale solisti on küllalt staatilised ning kogu show vältel ei muudeta valgustingimusi. Kogu laval punane valgustus ja solisti peal spot. 

«Järgmine lugu on kõigile, kellele meeldib moshida, püüdke minuga sammu pidada. Te kaotatate haledalt, aga proovige!» hõikas bändi solist Goerge Fisher. Küte kestis algusest lõpuni sama intensiivselt ja Tapperi lagi sõna otseses mõttes tilkus higist. 

«See kontsert oli nii hea, et hüppasin end segaseks! Pärast läksin wc-sse ja võtsin meigi maha - ja ma ei tee sellist asja kunagi! Lihtsalt nii haigelt hea!» hõiskas kontserdile saabunud Heity. 

«Hakkasin Cannibali kuulama kui ma olin umbes 14-15. Siis kuulasin ja elasin teismeae viha välja. Nüüd kuulan, sest kui muusika räägib verest, tapmisest ja soolikatest, kaob endal viha kedagi ära tappa,» sõnas kontserdile tulnud Eiko.

«Ma kuulan muidu palju rahulikumat muusikat, aga mulle lihtsalt meeldib see scene, need inimesed ja see energia, millega sellised rajud bändid nagu Cannibal lavale astuvad,» arvas tagasihoidlik fänn Erik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles