Poksija Amir Khan pidi transkogukonna ees vabandama, kuna kutsus endist olümpialast vale nimega

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amir Khan
Amir Khan Foto: SCANPIX

Briti poksija Amir Khan pidi transkogukonna väljavihastamise eest vabandama, kui kutsus hiljutises spordiauhindade jagamisel Caitlyn Jennerit tema endise nimega Bruce Jenner.

Poksija vihastas kogukonna välja, kui kasutas Snapchat postituse juures 68-aastase naise «surnud» nime, kui kohtas teda ESPYS auhindade jagamisel, vahendas Metro.

31-aastane Amir tegi endise olümpialase Caitlyniga Microsofti teatris, Los Angeleses koos pilti, kuid selle asemel, et kutsuda naist tema praeguse nimega, nimetad ta seda Bruce Jenneriks.

Amir ja Caitlyn
Amir ja Caitlyn Foto: Kuvatõmmis/snapchat

Üks inimene Twitteris märkas seda viga ja säutsus: «Amir Khan ei ole naljakas, kui kutsub Caitlin Jennerit Bruce Jenneriks, mis näitab, milline transfoobne v*** ta on».

Et olukorda lahendada vabandas Amir enda käitumise pärast, öeldes, et see oli viga. «Ma tegin vea, kui kutsusin ESPYS auhindadel Caitlyn Jennerit Bruce'iks, see oli tema kui sportlase imago rõhutamiseks, tema kui olümpialase. Minu tähelepanu suunati sellele probleemile ja ma sain aru, et ma tegin vea. Selle tõttu tahaksin ma transkogukonna ees vabandada.»

Kuigi Amir kasutas Snapchatis Caitlyni surnud nime, siis kasutas ta naise seaduslikku nime Instagramis, kui nad näed kokku lõid.

Caitlyn muutis enda nime 25. septembril 2015, viis kuud pärast seda, kui ta teatas Diane Sawyeri saates, et identifitseerib end naisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles