ENNEOLEMATU VIDEOTUUR: vaata, milline näeb Buckinghami palee välja seestpoolt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II vaatab Buckinghami palee aknast välja.
Kuninganna Elizabeth II vaatab Buckinghami palee aknast välja. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/Press Association Images

Igal aastal külastab kuninganna Elizabeth II elukohta Londonis enam kui pool miljonit fänni. Turistidele loodud ekskursioonid on üpris piiratud, ent nüüd on kuningliku pere Twitteri kontole lisatud video Buckinghami palee siseruumidest, mida tavakodaniku silm pole varem näinud, vahendab Hello!.

Videotuuri käigus on võimalik näha suurt keldrikööki, suursugust Hiina söögituba, imeilusaid peakoridore ning erinevaid tube, mida varem pole avalikkusele näidatud. Samuti on videos näha ka vanu lifte, mis veel tänapäevani kasutusel.

Buckinghami palee ehitati 1703. aastal ning seal on 775 tuba, millest mõnesid hakatakse renoveerima, et muuta neid pisut funktsionaalsemateks. Näiteks on palee peale 9 lifti, millest paljud on väikesed ja ebapraktilised.

Twitterisse lisatud video näitab praegust ja pikka marsruuti, mida töötajad peavad läbima, et viia toitu köögist söögituppa ja kuidas uued, avaramad liftid lühendavad marsruuti. Samuti tehakse ümber kaks sissepääsu, kuhu ehitatakse ratastoolide tarbeks rambid, et paleesse pääseks hõlpsamini ka liikumisraskustega külalised.

Buckinghami palee restaureerimine peaks lõppema 2027. aastal.

Vaata ka videotuuri:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles