39-aastane kulturismi tšempion suri salajase kokaiinisõltuvuse tagajärjel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost: Darren Vernon.
Kuvatõmmis videost: Darren Vernon. Foto: News Week/ Youtube

39-aastane kulturist Darren Vernon pöördus haiglasse palaviku ja kõhuvaluga, mehel sepsis, mida põhjustas - nagu hiljem välja tuli - mehe salajane kokaiinisõltuvus, vahendab Mirror.

Muidu terve ja vormis kulturismi tšempion sattus Manchesteris haiglasse eluohtliku kogu keha põletikikuga, kui kurtis palaviku ja kõhukrampide üle. 

Arstid uurisid mehelt, kas ta on ka midagi tarvitanud, ent mees vastas eitavalt. Vernoni seisund läks tundidega vaid halvemaks ning kuus tundi hiljem kahe lapse isa suri. Hiljem avastasid arstid tema kehast kokaiini jälgi, mis põhjustaski veremürgituse.

Mehe perekond ei teadnud narkootikumidest midagi.

«Nii palju, kui mina teadsin, suitsetas ta kanepit ja tarbis vahel pidudel alkoholi, aga mingitest muudest uimastitest ei teadnud ma midagi,» rääkis mehe ema väljaandele Mirror.

Haigla arsti James Butleri sõnul kontrollisid arstid kulturisti rindkere, süda ja soolestikku - mis kõik paistis olevat normaalne. Ent neile valmistas muret vereanalüüs, mis näitas ebanormaalset maksatalitust ning madalat valgevereliblede hulka.

Lisades: «Oli selge, et miski on valesti, aga mis see oli, seda ei teatud. Arvati, et tal on sepsis, ent arstid ei suutnud selgeks teha, millest see tingitud oli.»

«Tal olid valud ning me küsisime konkreetselt ravimite kohta ja kuna ta oli kulturist, siis ka steroidide kohta, aga mitte ühegi ravimi tarvitamist ei mainitud.»

«Kogu ajal, mil ta viibis haiglas, küsiti temalt, kas ta on midagi tarvitanud ning ta eitas seda.»

Talle manustati antibiootikume, kuid tema seisund halvenes ja ta viidi intensiivravi osakonda, kus tema süda seiskus. Arstid püüdsid küll meest elustada, ent see ei õnnestunud.

Doktor Butleri sõnab: «Isegi, kui me oleksime kokaiinist teadlikud olnud, oleks ravi samasugune olnud, talle osutati sepsise ravimiseks õiget arstiabi.»

Kuigi ravi oleks sama olnud, oleks arstidel olnud kasulik kokaiini kohta teada, sest see oleks  võib olla muutunud seda, kuidas intensiivravi osakond oleks olukorrale lähenenud.

«Kokaiini tarbimise tagajärjel võivad bakterid jõuda vereringesse,» sõnab arst. Lisades: «See ei ole tavaline juhtum, mida töötajad nägid ning me lisame selle nüüd oma õppematerjalidesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles