Pettunud fännid Moonlandi festivali ärajäämisest: me ei taha minna suvalisse Tallinna klubisse

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonland festival
Moonland festival Foto: Facebook

Tantsumuusika festival Moonland, mis pidi toimuma 3.–5. augustini Rummus, on tühistatud, sest investor lõpetas projekti rahastamise. Fännid on aga väga pettunud, sest festival meelitas oma võrratu asukohaga paljusid välismaalasi, kes on tänaseks oma reisirahad juba maksnud.

Praegu arutakse olukorda ning sündmuste edasisist käiku. Kogu raha ostetud piletite eest tagastatakse nädala jooksul. Lohutuseks lubatakse teha ka kahepäevane asenduspidu Tallinnas. 

«Rohkem kui pool aastat oleme koostöös tugeva meeskonnaga ette valmistanud suurt rahvusvahelist elektroonilise muusika- ja kunstifestivali. Uskusime kindlalt, et see koostöö kannab vilja,» kirjeldavad korraldajad.

Nad paluvad loomulikult vabandust. «Palume vabandust kunstnikelt, kes soovisid meiega koos puhkust jagada. Palume vabandust kogukonnalt, promootoritelt ning kõigilt neilt professionaalidelt, kes meiega koos ehitasid, pidasid läbirääkimisi, juhtisid ja kavandasid seda sündmust...Vabandust,» kirjutavad nad Facebooki. 

Fännid on aga pahased, et neile seda niiviisi vaid nädal aega ette öeldakse. Eriti õnnetud on need, kes selle erilise festivali jaoks eraldi Eestisse reisi plaanisid. Melissa Inglismaalt ütles, et kulutas reisiks Newcastle’ist Tallinna ja eelnevaks majutuseks kokku juba 200 naela.

 «See oli ainus festival, mida plaanisin külastada sel suvel ja mul ei ole uue puhkuse jaoks enam raha,» kurtis Melissa Elu24-le. «Olen oodanud seda festivali kuid ja reaalselt hoian praegu pisaraid tagasi,» lisas ta. 

Melissa (keskel) on Moonlandi festivali ärajäämise tõttu väga pettunud
Melissa (keskel) on Moonlandi festivali ärajäämise tõttu väga pettunud Foto: Facebook

Melissa (25) jaoks oli just festivali imeline toimumiskoht ja seal telkimine kõige olulisem. Linnas korraldatav võimalik asenduspidu teda ei lohuta. «Me sooviks pidutseda just Rummus. Me ei maksnud seda reisiraha, et minna suvalisse Tallinna klubisse,» pahandab tütarlaps. 

Melissa teeb ettepaneku luua ühisrahastus, et asi ikkagi veel käima panna. Teised fännid leiavad, et mingi reivi võiks Rummul ikka teha. «Lähme kohale ikka,» kõlavad üleskutsed Facebookis. 

Moonlandi festival jääb ära
Moonlandi festival jääb ära Foto: Facebook

Ka kohalikud fännid on segaduses. «Tekitab vastakaid emotsioone,» kirjutatakse Facebookis. «Kuulsin, et Moonland tuleb esimene festivalivaba festival,» heidetakse nalja. Ilmselgelt on viimane aeg oma Moonlandi pass maha parseldada:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles