Kiievi uuel staadionil arreteeriti paljaste rindadega protestijad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Femeni aktivistide arreteerimine
Femeni aktivistide arreteerimine Foto: SCANPIX

Ukrainas Kiievis arreteeriti möödunud nädalalõpul Euroopa 2012. aasta jalgpallimeistrivõistlusteks renoveeritud staadioni avatseremoonial paljaste rindadega feministid.

Ürituse korraldas Ukraina naisteorganisatsioon Femen, edastab Reuters.

Protestijate arvates toob jalgpalli EM Ukrainas kaasa seksiturismi kasvu.

«Femen nõuab, et Euroopa jalgpalli juhtorganisatsioon UEFA käivitaks selgitava kampaania jalgpallifännidele seksiturismi küsimuses ning Ukraina võimud kriminaliseeriksid prostituutide külastamise,» seisis demonstrantide avalduses.

Olümpiiski spordikompleksis arreteeriti vähemalt neli Femeni aktivisti.

Ukrainlannade protestiaktsioon algas pärast seda, kui staadioni avapeol esinenud Colombia popstaari Shakira etteaste lõppes.

Femen on ka varem samalaadseid proteste korraldanud. Näiteks Paris Hiltoni ürituste ja Miss Universumi valmise vastu. Nende seisukoht on, et ilustööstus on prostitutsiooni üks vorme.

Femen korraldas ka Kiievi ühel väljakul mudamaadluse, millega protestiti endise president Viktor Juštšenko «musta» poliitika vastu.

Ka on nad korraldanud niinimetatud libude marsse, millega protestitakse vägistamiste vastu.

Ukrainas on prostitutsioon keelatud, kuid suur osa Lääne-Euroopas töötavatest prostituutidest on pärit just sealt.

UEFA juht Michel Platini külastas 70 000-kohalist uut jalgpallistaadionit ning osales koos Ukraina presidendi Viktor Janukovitšiga selle avaüritusel.

Sellel staadionil peaks esimene jalgpallimatš toimuma 11. novembril, kui Ukraina ja Saksamaa meeskonnad mängivad sõprusmängu.

2012. aasta Euroopa jalgpalli meistrivõistluste finaalturniir peetakse Poolas ja Ukrainas 8. juunist – 1. juulini 2012.

Need on viimased Euroopa meistrivõistlused, kus finaalturniiris osaleb 16 meeskonda. Alates 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustest suureneb finaalturniiri osalejate arv 24-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles