Väike Adolf Hitler jäi sünnipäevatordist ilma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heath Campbell (vasakul) koos poja Adolf Hitler Campbelli ja abikaasa Deborah Campbelliga
Heath Campbell (vasakul) koos poja Adolf Hitler Campbelli ja abikaasa Deborah Campbelliga Foto: AP / Scanpix

USAs New Jerseys elav mees tellis oma poja kolmandaks sünnipäevaks tema nimega tordi, kuid kondiitrifirma keeldus seda valmistamast.

Põhjus oli selles, et väikese poisi nimi on Adolf Hitler Campbell, kirjutab AP.

Lapse isa Heath Campbelli sõnul olid tema esivanemad natsionaalsotsialistid ning oma kodus hoiab ta seda vaimu elus. Mees ennast siiski neonatsiks ei pea.

Heath Campbell selgitas, et ta tellis kondiitrikauplusest tordi ja palus sellele kirjutada «Happy Birthday Adolf Hitler», kuid seda ei tehtud.

«Kondiitrid oleksid pidanud aru saama, et nimi on nimi. Minu laps ei ole teine Adolf Hitler ega hakka selle mehe kuritegusid kordama. Tal lihtsalt on see nimi,» selgitas isa.

Kondiitriäri esindaja sõnul tegid nad õigesti, kui keeldusid selle nime tordile kandmisest.

«Leiame, et isegi tordil olev kreemiga kirjutis «Palju õnne Adolf Hitler» on äärmiselt ebasobiv,» sõnas esindaja.

Lisaks keeldus kondiitriäri torditellimusest ka Heath Campbelli tütrele, kes kannab nime Joyce Lynn Aryan Nation Campbell ning saab järgmise aasta veebruaris kaheaastaseks.

Campbellide perekonnas kasvab veel kolmas laps Honszlynn Himmler Jeannie Campbell, kes sai oma nime SS-i juhi Heinrich Himmleri järgi.

Heath Campbell selgitas, et andis oma pojale Adolf Hitleri nime, kuna maailmas mitte kellegi teisel seda nime ei ole.

«Natsid võisid pahad ja kuritegelikud olla, kuid minu lapsed mitte. Lapsed on alles väikesed ja nad ei peaks kannatama selle all, et keegi neid nende nimede pärast põlgab,» lisas isa.

Isa arvates ei tekita laste nimed neile kooli minnes probleemi, pigem tulevad need kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles