Video: 64 aastat tagasi Alpides kadunuks jäänud suusataja tehti sotsiaalmeedia abil kindlaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Le Masne
Henri Le Masne Foto: - / AFP/Scanpix

Itaalia politsei teatel aitasid sotsiaalmeedia postitused teha kindlaks suusataja, kes jäi Alpides Šveitsi-Itaalia piiril üle 60 aasta tagasi kadunuks.

Mehe, kes osutus prantslaseks Henri Le Masne’iks, luustik leiti 2005. aasta juulis, kuid ta isiku tuvastamine võttis aastaid, teatab The Guardian.

Henri Le Masne
Henri Le Masne Foto: Handout / AFP/Scanpix

Itaalia politsei lisas, et koos mehe jäänustega olid leiupaigas ka suusad ja suusakepid ning ta leiti Aosta piirkonnast Valtournenche’i orust Cime Bianchest rohkem kui 3000 meetri kõrguselt.

Luustiku uurimine näitas, et ta oli umbes 175-sentimeetrine ja surres 30-aastane ning ta hukkus varakevadel. Mehel oli ka käekell, prillid ja särk, millele olid tikitud initsiaalid.

Itaalia kriminaalpolitsei uurimas Henri Le Masne'i luid
Itaalia kriminaalpolitsei uurimas Henri Le Masne'i luid Foto: - / AFP/Scanpix
Itaalia krimipolitsei uurimas Henri Le Masne'i hammast
Itaalia krimipolitsei uurimas Henri Le Masne'i hammast Foto: - / AFP/Scanpix

Kuna aastate jooksul ei suudetud meest tuvastada, pöördus Itaalia politsei lõpuks selle aasta juunis sotsiaalmeedia kasutajate poole. Politsei pani Facebooki neile teadaolevad andmed mehe kohta ja palus inimestele, kellele nimetatud kirjeldus tuttav tundub, anda märku. Nad said informatsiooni nii Prantsusmaalt kui Šveitsist.

Prantslanna Emma Nassem kuulis sellest raadiost ja teatas Itaalia politseile, et tegemist võib olla ta kadunud onu Henri Le Masne’iga, kes sündis 1919, kuid jäi kadunuks Matterhorni mäe juures suusatades 1954. aastal.

Henri Le Masne kuulutati kadunuks 26. märtsil 1954.

Henri noorem vend, praegu 94-aastane Roger Le Masne teatas samuti, et ta vend kadus üle 60 aasta tagasi Apides, kui seal tekkis lumetorm.

«Olen Henri Le Masne'i vend. Henri kadus suusaretkel 64 aastat tagasi. Ta oli väga julge ja seiklushimuline. Enne kadumist töötas ta Pariisis rahandusministeeriumis,» lausus vend.

Rogeri sõnul hakkas ta venda otsima, kui see kokkulepitud ajaks suusatamast tagasi ei jõudnud. Ta leidis hotellitoast venna asjad ja raha.

Itaalia politsei teatel esitas Le Masne’i pere kadunud mehest fotod ja nende kõrvutamine leitud luustikuga näitas, et tegemist on Henri Le Masne’iga. Igaks juhuks tehakse ka DNA test, et lõpuni kindel olla.

Henri Le Masne
Henri Le Masne Foto: - / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles