Hanna Korsar sai Tiina Talumehe moestuudiost sule sappa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Talumehe moeetendus 22.11.08 Vasakult: Tiina Talumees, modell, Hanna Korsar
Tiina Talumehe moeetendus 22.11.08 Vasakult: Tiina Talumees, modell, Hanna Korsar Foto: Raimond Roopärg
Novembri lõpus tähistas moekunstnik Tiina Talumees omanimelise moestuudio kümnendat sünnipäeva suurejoonelise kollektsiooni «Lifecircus» esitlusega Tallinna Laululava ruumides. Uhked värvikirevad tualetid olid disainitud koos tekstiilikunstnik Hanna Korsariga. Paar päeva pärast õnnestunud moe-show'd teatati Korsarile vallandamisest.

Elu24-le vihje saatnud Tiina Talumehe tuttav rääkis, et Tiinale ei mahtunud hinge, et Korsari kostüümid erutasid publikut ja ajakirjanikke rohkem kui tema omad. «Isegi Eesti Päevalehes pärast show'd ilmunud moefotodel oli enamjaolt vaid Hanna Korsari looming.»  

Hanna on nädal pärast vallandamist silmanähtavalt löödud. Tegelikest vallandamise põhjustest ta eriti pajatama ei kipu. Mainib vaid möödaminnes, et samm on Tiina poolt alatu, kuid et töövaidluskomisjoni ta pöörduda ei tihka. «Tiina mees on ju tippadvokaat ja ma jään nagunii kaotajaks.» 

Hanna lisab siiski, et midagi on tema ja Tiina vahel käärinud juba mõnda aega. «Olen saanud ka ühe käskkirja tööle mitteilmumise pärast,» tunnistab Korsar, kuid on siiski kiiretel aegadel ka kõvasti ületunde teinud. 

«Olen juhtunust šokis ja sõidan lihtsalt mõneks ajaks maale vanemate juurde,» ütleb nukker Hanna. 

«Loomulikult mõjub tööst ilmajäämine inimesele šokeerivalt,» on Tiina Talumees nõus. «Kui oled arvestanud mingite rahadega ja nendest järsku ilma jääd, siis on see raske.»

«Aga suure üllatusena ei saanud see Hannale tulla, sest oleme juba ammu planeerinud stuudiot veidike kokku tõmmata ja väiksemaks muuta. Ajad on keerulised ja kahte disainerit pole meie stuudiosse vaja,» kommenteerib juhtunut Tiina Talumees. 

Miks toimus Hanna vallandamine siiski pärast üliedukat moe-show'd, mis pani rahva suurest imetlusest ahhetama?

«Olen nõus, et meie moe-show oli tõesti õnnestunud ja kleidid võeti hästi vastu, huvi nende vastu on tänaseni suur. Hanna lahkumine moestuudio töötajate seast toimus aga poolte kokkuleppel ning kuulujutud, mis väidavad vastupidist, on mulle arusaamatud.» 

«Moe-show on vaid üks osa sellest suurest tööst, mida me iga päev teeme. See on nagu reklaam ega näita tegelikkusest mitte midagi,» räägib Tiina. 

«Stuudio aastate jooksul väljakujunenud stiil ning tugev meeskond kujundavad meie toodete näo, sest nii moe-show kui ka igapäevamüügi toodete valmimine on eelkõige meeskonnatöö.» 

«Pean head meeskonda väga oluliseks ja Hanna oli meie tiimi väärtuslik liige. See, et inimesed soovivad otsida uusi väljakutseid ning töötada erinevate tööandjate ja erinevate stiilidega on aga igati loomulik. Soovin Hannale kõike paremat ja palju edu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles