Kas «Noorte miljardäride klubi» jääb Kevin Spacey viimaseks filmiks? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey filmis «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi)
Kevin Spacey filmis «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi) Foto: twitter.com

Maailma kinodesse on jõudnud film «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi), mille üks peaosatäitja on ahistamisskandaali sattunud näitleja Kevin Spacey. Kriitikute arvates peaks see jääma Spacey viimaseks filmiks, kuna ta saaks siis lahkuda filmitööstusest viisakalt.

«Noorte miljardäride klubi” põhineb 1980. aastatel Lõuna-Californias tegutsenud tõelise noorte miljardäride klubi tegevusel. Joe Hunti, keda filmis kehastab Ansel Elgort, juhitud jõukate erakoolipoiste rühm leiutab kiirelt rikastumiseks Ponzi skeemi. See lõppeb kõigile osalistele halvasti, sest kiire rikastumise skeemiga kaasneb mõrv. 

Filmi «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi) reklaam
Filmi «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi) reklaam Foto: Wikipedia.org

News.com. au teatel kehastab Spacey selles filmis poistegrupi mentorit Ron Levinit, kellest saab mõrvaohver.

Kevin Spacey filmis «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi)
Kevin Spacey filmis «Billionaire Boys Club»(Noorte miljardäride klubi) Foto: twitter.com

Kriitikute arvates oleks see sünge alatooniga film sobivaks groteskseks lõpuks Spacey muidu säravale näitlejakarjäärile.

«Spacey ahistas päriselus seksuaalselt noori mehi, selles filmis õpetab ta noori mehi tegelema pettusega. Kui päriselus ta tegevus pärast aastakümneid paljastati, siis linateoses kaotab ta elu. Ta päriselu on peaaegu sama kohutav kui selles filmis,» teatasid kriitikud.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Matthias Balk / AP/Scanpix

Sotsiaalmeedias küsiti, et kuidas hoidis 59-aastane Spacey oma ihasid vaos selle filmi võtteplatsil, kui ta oli koos noorte seksikate näitlejate, 24-aastase Ansel Elgorti ja 28-aastase Taron Egertoniga.

Ansel Elgort
Ansel Elgort Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix
Taron Egerton
Taron Egerton Foto: NIVIERE/SIPA / NIVIERE/SIPA/Scanpix

«Spacey peaks olema piisavalt tark mees saamaks aru, et ta on jõudnud murdepunkti, kust edasi oleks vaid allakäigutrepp. Tal oleks õige taanduda ja pensionile jääda, võib olla siis jääb talle mingi osa aust ja saavutustest alles. Kui ta aga jätkab filmidega, siis võib ta oma mainega nii mõnegi hea filmi halvaks muuta, kaasnäitlejaid kahjustada ja end lõplikult hävitada,» arvasid kriitikud.

Kuigi Hollywoodist möödunud aastal alguse saanud ahistamisvastane #MeToo toob endiselt ahistamisjuhtumeid pinnale, on see mõnevõrra hakanud juba vaibuma.

Näiteks ei ole filmitegemist lõpetanud James Franko, Woody Allen ja juba aastakümneid varem ahistamises süüdistatud Roman Polanski. Need mehed on oodanud ära, et nende süüdistamisest tüdinetakse ja jätkanud oma tegevust. Selle tõttu arvatakse, et paari aasta pärast on ka Spacey vastu esitatud süüdistused unustatud ja ta on staariseisuses tagasi. Võimalik, et saab tulevikus mõne oma rolli eest isegi Oscari.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Spacey allakäigutrepp sai alguse sellest, et näitleja Anthony Rapp paljastas, kuidas Spacey teda aastaid tagasi seksuaalselt ahistas.

Juhtum leidis aset New Yorgis Spacey korteris, kui Spacey oli 28-aastane ja Rapp 14-aastane.

Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey
Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey Foto: Stephen Lovekin/AFP/Scanpix

Režissöör Ridley Scottil oli Spacey skandaali lahvatades juba film «All the Money in the World» (Kogu maailma raha) juba peaaegu valmis, kuid ta otsustas Spacey asendada Christopher Plummeriga. Nii saigi Plummerist viimasel hetkel Spacey asemel miljardär J. Paul Getty.

Kevin Spacey(vasakul) ja Christopher Plummer
Kevin Spacey(vasakul) ja Christopher Plummer Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Maailma suurima multimeedia keskkonna Netflix menuka poliitseriaali «House of Cards» (Kaardimaja) produtsendid teatasid, et nad kirjutavad Spacey tegelase, manipuleerivast poliitikust USA presidendiks saanud Frank Underwoodi sarjast välja. Selle sarja viimases hooajas on peategelaseks Underwoodi kaasa Claire Underwood, keda kehastab Robin Wright.

Kevin Spacey Frank Underwoodina seriaalis «Kaardimaja»
Kevin Spacey Frank Underwoodina seriaalis «Kaardimaja» Foto: BRIAN HARKIN/NYT/Scanpix

Netflix katkestas ka Gore Vidali elust rääkiva filmi tegemise. Selles linateoses kehastab Spacey USA kirjanikku ja poliitikakommentaatorit Vidali, kes suri 2012. aastal.

Aeg näitab, kas Spacey lõpetab lähiajal oma näitlejakarjääri või ootab kõmu vaibumist, et näitlejana jätkata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles