Lennusaatjat kubemesse löönud reisija läks vangi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TUI reisifirma lennuk
TUI reisifirma lennuk Foto: Sergei Bobylev/TASS/ Scanpix

Aasta tagasi liialdas 51-aastane Helen Butcher Manchesterist Kosi suunduval TUI lennul alkoholiga ning ründas lennusaatjat. Nüüd mõisteti naine oma käitumise eest 21 nädalaks vangi.

Inglismaalt pärit Butcher käitus neljatunnise lennu jooksul meessoost lennusaatjaga äärmiselt ebameeldivalt ning keeldus ka lennuki laskumise ajal istumast, vahendas Independent. 

Butcher oli 27. juunil 2017. aastal enne lendu lennujaamas ära joonud pool pudelit veini ja kaks pitsi viina viina. Lennukis olles tellis ta džinni toonikuga, mida meessoost lennusaatja talle ka serveerima tuli. Kui lennusaatja lahkus, virutas naine talle kubemesse ning ütles «see ei loe, sa oled üks kuradima gei niikuinii.»

Prokuröri süüdistuse kohaselt tundis lennusaatja «intensiivset valu» ning ütles Butcherile, et tema käitumine ei ole aktsepteeritav. 

Kohtunik lisas, et ka lennukis olnud perekondadel oli ebamugav ning lapsed katsid kätega oma kõrvad, et naise ropendamist mitte kuulata. 

Naise kaitsja Raquel Simpson ütles kohtus, et Butcher mõistis oma käitumise sobimatust juba lennukis, mistõttu soovis ka salongiperonali ja teiste reisijate ees vabandada. Samuti lisas ta, et Butcheril on olnud pika-ajaline alkoholiprobleem.

Naine mõisteti süüdi lennukis purjus olemises ning ähvardava käitumise ja sõnade eest, mille eest ootab teda 21 nädala pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles