Video: abikaasa andis naise armukese vanale seadusele toetudes kohtusse ja sai 8,8 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith King (vasakul), Danielle King (paremal) ja Francisco Huizar
Keith King (vasakul), Danielle King (paremal) ja Francisco Huizar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USAs Põhja-Carolinas koges üks mees, et teise mehe naise himustamine võib minna väga kalliks maksma.

48-aastane ärimees Keith King andis sajanditevanusele Inglise seadusele tuginedes kohtusse ta naise armukeseks olnud Francisco Huizari ja kohus määrast, et Huizar peab maksma Kingile 8,8 miljonit dollarit, teatab msn.com.

Keith King (vasakul) ja Francisco Huizar
Keith King (vasakul) ja Francisco Huizar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Ma ei saa oma pereõnne hinnata raha järgi, kuid minu abielu hävines ja mul oli õigus kohtusse minna,» selgitas King.

Põhja-Carolina Durhami kohus võttis selles juhtumis arvesse vana seadust, millega sajandeid tagasi karistati abielurikkujaid. Selle seaduse kohaselt on naine mehe vallasasi.

See Inglismaal ja Walesis kuni 1857. aastani kehtinud seadus kehtib tänapäeval USAs Hawaiil, Mississippis, New Mexicos, Lõuna-Dakotas ja Põhja-Carolinas. Need nüüdsed USA osariigid olid kunagi Inglismaa asumaad.

Kohus määras vanale seadusele tuginedes, et kuna Huizar himustas teise mehe naist, siis peab ta kahjukannatajale Kingile maksma naisekaotuse kompensatsiooniks 2,2 miljonit dollarit ja veel 6,6 miljonit dollarit maine kahjustamise eest.

King ja ta naine Danielle abiellusid 2010. aastal, kuid viis aastat hiljem leidis mees naise mobiiltelefonist sõnumeid, mis olid saadetud teiselt mehelt.

Danielle King koos tütrega
Danielle King koos tütrega Foto: twitter.com

King üritas oma tütre pärast abielu päästa, kuid see ei õnnestunud. Siis jäi talle silma vana seadus, mis puudutas abielurikkumist.

«Mu abielu oli hävinenud, tahtsin saada kompensatsiooni. Vana seadus, mille kohaselt on naine vallasasi ja mehe omand, võimaldas seda,» lausus mees.

Huizari advokaat Cheri Patrick sõnas, et Kingide abielu oli juba ammu lagunenud ning ta klient kavatseb kohtu otsuse edasi kaevata.

«Minu klient ei pea kannatama selle tõttu, et kellegi abielu purunes. Tänapäeval ei ole naine mehe omand. Kohus peaks mõistma, et nüüdisajal laguneb suur osa abieludest ja abieluväline isik ei pea vastutama kellegi abielu eest,» teatas advokaat.

Keith King (vasakul), Danielle King (paremal) ja Francisco Huizar
Keith King (vasakul), Danielle King (paremal) ja Francisco Huizar Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles