Galerii: Augustibluusi eelüritus meelitas Haapsallu esimesed pooltuhat külastajat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haapsalus aset leidev Augustibluus on sel aastal eriti pidustusterohke, sest Augustibluus tähistab oma 25. juubelit ning ansambel Compromise Blue lausa 30. juubelit. 

Kui festivali pealaval, mis asub Haapsalu Piiskopilinnuses, toimuvad kontserdid alates reedest ja laupäevast, siis festival ise sai tänavu alguse juba neljapäeval. 

Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul oli neljapäevane avaüritus hea ettevalmistus pikaks nädalavahetuseks. «Saabujaile pakuti kooki ja jooki ning fotoseina juures oli võimalik koos juubilaridega pilti teha, sai bluusijuttu puhuda ning üheskoos festivalile hoo sisse lükata», selgitas Ditmann.

Samal õhtul avati kultuurikeskuses ka näitus «Augusti pluus», kus väljas hulgaliselt festivali ajalooga seotud esemeid. Näitus jääb avatuks festivali lõpuni.

Seekordse Augustibluusi peaesinejateks on chicago bluusi esiisa Muddy Watersi bändi endine kitarrist Bob Margolin ja eelmisel aastal suisa neljas kategoorias USA bluusiauhindadele nomineeritud Sugaray Rayford.

Kodumaine ansambel Revals toob pealavale Augustibluusi eriprojekti «Sinine, must ja kange», mille koosseisus löövad külalismuusikutena kaasa Jaanus Nõgisto, Tõun ja Mart Müürisepp. Esinejaterivis on viis Ameerika Ühendriikidest saabuvat koosseisu, samuti muusikuid Kanadast, Itaaliast, Jaapanist, Rootsist, Soomest, Lätist ja Tšehhist.

Festivali kontserdid toimuvad lisaks Haapsalu Piiskopilinnuse varemetele ning kultuurikeskusele veel kaheksal väiksemal laval, mis asuvad lisaks südalinnale veel Haapsalu Kuursaalis, raudteejaamas ning Rannarootsi keskuse terrassil.

Festivali eelüritus meelitas Haapsallu esimesed pooltuhat külastajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles