Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio ei tahtnud homomärki külge saada ning keeldusid «Brokeback Mountainist»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio (paremal)
Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio (paremal) Foto: ANDREW COOPER / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Kahe kauboi homosuhtest rääkiv film «Brokeback Mountain» valmis 2005. aastal ja sai kolm Oscarit, kuid peaosatäitjaid oli sinna raske leida.

Režissöör Gus Van Sant, kes oli selle filmi tegemisega seotud paljastas nüüd, et esmalt tahtsid produtsendid ja režissöör Ang Lee saada peaosalisi, kauboisid Ennis Del Mari ja Jack Twisti mängima Brad Pitti ja Leonardo DiCaprio, kuid mõlemad staarid keeldusid, teatav variety.com.

Heath Ledger (vasakul) ja Jake Gyllenhaal filmis «Brokeback Mountain»
Heath Ledger (vasakul) ja Jake Gyllenhaal filmis «Brokeback Mountain» Foto: KIMBERLY FRENCH / AP

«Mitte ükski meesnäitleja ei tahtnud neid rolle, kuna kartsid homoks tembeldamist. See oli nii ka Brad Pitti ja Leonardo DiCaprioga. Nende teatel ei oleks nad suutnud omavahel suudelda, vaid oleksid oksendama hakanud. Siis kaalusime peaosadesse Matt Damonit ja Ryan Philippi, kuid ka nemad ei soovinud neid rolle,» lausu Van Sant.

Gus Van Sant
Gus Van Sant Foto: JMWES / Jeffrey Mayer/JTMPhotos, Int'l. / MEGA/Scanpix

Režissöör lisas, et taheti ka Matt Wahlbergi Ennis Del Mari rolli, kuid ka tema kirtsutas selle peale nina ja keeldus.

Lõpuks andsid oma nõusoleku selles filmis mängimiseks Heath Ledger (Ennis Del Mar) ja Jake Gyllenhaal (Jack Twist).

Jake Gyllenhaal (paremal) ja Heath Ledger filmis «Brokeback Mountain»
Jake Gyllenhaal (paremal) ja Heath Ledger filmis «Brokeback Mountain» Foto: Rights Managed / FOCUS FEATURES / Ronald Grant Ar/Scanpix

Mõlemad näitlejad sõnasid, et nad on heterod ja nad tahtsid katsetada, kuidas on olla homod.

«Tundsime, et oleme nagu katsejänesed. Suhtusime omavahelisse suudlemisse huumoriga, võtetel sai palju nalja,» sõnasid Ledger ja Gyllenhaal ühes intervjuus.

«Brokebacki mägi" (inglise keeles «Brokeback Mountain») on 2005. aastal valminud draamafilm, mille lavastas režissöör Ang Lee. Peaosi mängivad Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal.

Film räägib USA kauboidest Ennis Del Mari ja Jack Twisti aastaid kestvatest homoseksuaalsetest suhetest. Tegevus saab alguse aastal 1963 ja toimub valdavalt Wyomingi osariigis.

«Brokebacki mäe» aluseks on E. Annie Proulx' samanimeline lühijutt, mille põhjal kirjutasid filmile stsenaariumi Diana Ossana ja Larry McMurtry.

5. märtsil 2006 pälvis see film Oscarid režissööritöö, parima varem avaldatud teose põhjal kirjutatud stsenaariumi ja parima originaalse filmimuusika kategoorias.

Brad Pittil ja Leonardo DiCapriol on praegu käsil uue filmi «Once Upon Time in Hollywood» tegemine, see jõuab vaatajateni 2019.

Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio (paremal)
Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio (paremal) Foto: ANDREW COOPER / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles