«Reisikaja»: Poola on liiga lahe riik, et sellest lihtsalt läbi sõita

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases «Reisikajas» jutustavad Sigrid Kõiv ja Neeme Korv oma tsiklireisist Poola. Nende sõnul on Poola kohta saadaval kahetsusväärselt vähe infot, kuid riik pakub sellegipoolest erakordselt palju elamusi. 

«Me tegelikult ei mõista seda, kui inimesed ütlevad, et Poola on nii mõttetu riik, sõidame sealt lihtsalt läbi,» ütles Sigrid. Lisaks sellele polevat Poola isegi läbisõiduks enam tüütu, kuna riik on täis ehitatud uusi ja mugavaid kiirteid, mis teevad Sigridi ja Neeme sõnul Saksamaa teedelegi silmad ette.

Kuna Poola kohta liigub infot vähe, oli nende reisi jooksul toredaid üllatusmomente mitmeid. Erilist muljet avaldasid aga kaunid korrastatud linnad, ülimaitsev ja rikkalik toit ning ka inimeste külalislahkus.

«Mulle tundub, et eestlaste arusaam poolakatest pärineb kuskil 90-ndatest, kui Poola oli tõesti selline ohtlik ja ebameeldiv riik, aga tänaseks päevaks tuleb öelda, et meie kogemused poolakatega on olnud ainult head. Külalislahked, sõbralikud. Tõsi, nad ei oska väga palju keeli, aga sellest pole midagi, sest nad väga palju pingutavad, et aru saada,» selgitas Sigrid.

Kuula saatest, miks võiks Poolas vene keeles suhtlemist vältida, millised näevad välja Poola hommikusöögid ja mis on kõige põnevamad paigad, mida selles riigis külastada.

«Reisikaja» on reisiteemaline podcast, mis pakub nii ideid reisimiseks kui ka põnevamate rändude järelkaja. Saatejuht Postimehe reisiportaali toimetaja Agaate Antson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles