Video: lennufirma British Airways töötaja väitel vallandati ta juuksekrunni tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sid Ouared
Sid Ouared Foto: facebook.com

Lennufirmas British Airways töötanud mehe väitel ta vallandati, kuna ei allunud käsule oma pikad juuksed maha lõigata ja juuksekrunnist loobuda.

26-aastase Sid Ouaredi teatel öeldi talle, et kuna ta kannab vormi, siis ei ole temal kui mehel sobilik kanda krunni, mis tavaliselt on naistel, teatab Daily Mail.

Sid Ouared
Sid Ouared Foto: facebook.com

Londoni Heathrow lennujaama klienditeeninduses töötanud mehe sõnul teda diskrimineeriti, kuna naised tohivad tööl olles kanda erinevaid songuid.

«Mu ülemused sõnasid, et näen oma krunniga välja nagu naine ja nad käskisid mul juuksed lühikeseks lõigata. Või siis hakata kandma turbanit või afropatse. Ma ei pea oma soengut seadma kellegi teise nõudmiste järgi,» sõnas mees.

Sid Ouaredi krunn
Sid Ouaredi krunn Foto: facebook.com

Londonlase sõnul jõudis ta «liiga karmide reeglite küüsis olevas» Britis Airwaysis töötada vaid kaks nädalat.

Lennufirma British Airways logo
Lennufirma British Airways logo Foto: Gareth Fuller / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Ma ei saa aru, miks mu korraliku krunniga soeng kedagi häiris. Tegemist on väga seksistliku suhtumisega. Olen näinud British Airwaysi töötajate seas kümneid naisi, kes kannavad krunni, kuid neid ei vallandata selle eest,» lisas mees.

Ouaredi sõnul ei kritiseerinud British Airwaysi esindajad ta soengut, kui nad ta palkasid, kuid millegipärast hiljem sai see probleemiks.

Ta lisas, et mitmed staarid, kaasa arvatud Orlando Bloom ja Leonardo DiCaprio on kandnud pikemate juuste korral krunni.

Britis Airwaysi teatel tohivad meestöötajad kanda kas lühikest soengut või korralikku patsi, kuid mitte mingil juhul pikki lahtiseid juukseid või krunni. Naistel on lubatud föönisoeng, hobusesaba, punutud pats ja ka krunn.

British Airwaysi pressiesindaja ei kommenteerinud Sid Ouaredi juhtumit.

Sid Ouared
Sid Ouared Foto: facebook.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles