Amsterdami punaste laternate tänaval kehtestatakse «puhastuspausid»

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdami punaste laternate tänav. Pilt on illustreeriv.
Amsterdami punaste laternate tänav. Pilt on illustreeriv. Foto: PETER DEJONG / AP/Scanpix

Amsterdami punaste laternate tänav on muutub joobes ja laaberdavate turistide tõttu nii räpaseks, et linn kehtestab piirkonnas «puhastuspausid».

Amsterdam plaanib alustada oma kuulsatel punaste laternate tänavatel või teisisõnu Walleni piirkonnas «puhastuspausidega,» et koristajad saaksid päeva jooksul turistidest maha jäänud prügi ja okseloike ära puhastada, kirjutas The Sun.

«Pausid» tähendavad seda, et kindlatel aegadel võidakse inimesed tänavatelt ära ajada, et puhastusteenindajad saaksid korralikult ja segamatult oma tööd teha.

Lisaks kehtivatele meetmetele hakkab Amsterdam nüüd tegema uusi samme selleks, et vähendada survet kesklinnale ning parandada ligipääsu Wallenile, seisis Amsterdami linnavolikogu teates.

Kui kuulutatakse välja nii-öelda punane häire, siis saadetakse välja puhastajad ning vajadusel suletakse ka tänavad.

Eelmisel kuul kirjutas The Sun, et Amsterdam on muutunud pärast pimedat «seadusteta džungliks,» kus politseil pole kuritegude ja vägivalla vastu  võitlemisel enam mingit jõudu.

Linnavõimude väitel põhjustavad tihti kaklusi ja probleeme Suurbritanniast ning teistest Hollandi piirkondadest pärit mehed, kusjuures enamik vahejuhtumeid leiab aset punaste laternate tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles