Sotsiaalrahade peal elav mees teeskles, et on kerjus ja pettis inimestelt raha välja (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Finch
Roy Finch Foto: AFP / Scanpix

Mees, kes teeskles, et ta on kodutu, elab tegelikult sotsiaalkorteris ja sai touetuste näol iga kuu 900 naela.

40-aastane Roy Finch kolis Yorki linnas asuvasse sotsiaalkorterisse 2004. aastal, kuid jätkas trepikodades kolamist ning teeskles, et ta elab rasketes tingimustes. Pärast politseiuurimist tunnistas Finch end süüdi kahel korral kesklinnas kerjamise eest, vahendas Metro.

Lisaks sellele tunnistas ta, et käib regulaarselt kerjamas ning on seda juba väga pikalt teinud. 

Politsei ütles, et Finch pettis rahvast vaatamata sellele, et elab linnavalitsuse poolt täielikult finantseeritud korteris ning teenib iga kuu 900 naela toetuseid.

Politsei esindaja Stephen Armitage sõnas, et sedamoodi karistus näitab, et sellist käitumist ei tolereerita Yorki linnas. «Finch tahtis kindlasti jätta muljet nendele inimestele, kes elavad, töötavad ja külastavad Yorki linna, et ta on kodutu, et nendelt inimestelt raha ja annetusi saada. Asjad aga nii ei olnud, sest ta on viimased 14 aastat sotsiaalkorteris elanud. Selle tõttu võivad suured organisatsioonid, kelle eesmärgiks on kodutute ja haavatud inimeste aitamine, oma rahad mujale suunata,» rääkis Armitage.

Finch vabastati osapoolte kokkuleppele kinnipidamisasutusest ning peab maksma 105 naela kohtukulude katteks. Lisaks kaotab ta raha enda toetustelt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles