Facebook blokeeris vihakõne tõttu Varro Vooglaiu sotsmeedia konto (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varro Vooglaid
Varro Vooglaid Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Facebook blokeeris 30 päevaks Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juhi Varro Vooglaiu konto, sest leidis kontolt vihakõne, mis pole sotsiaalvõrgustiku reeglite järgi lubatud, vahendab Geenius. 

Vooglaidu karistati niimoodi selle eest, et ligi aasta aega tagasi jagas ta Eesti Päevalehes avaldatud Andrus Kivirähu artiklist tehtud ekraanipilti ja tsiteeris seda Vooglaidu pilavat lugu, kirjutab Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks portaal Objektiiv.

Geenius vahendab, et SPTK portaali postitatud ekraanitõmmisest on näha, et Facebook blokeeris Vooglaiu konto ajutiselt 30 päevaks, mille jooksul mees ei saa Facebooki uusi postitusi teha.

Vooglaid ütles portaalile toimuvat kommenteerides, et ühelt poolt on olukord loomulikult murettekitav, aga teisalt võib selles näha ka positiivset, kuna nüüd võivad inimesed ise veenduda, kui absurdseid vorme Facebookis käima tõmmatud ideoloogiline tagakiusamine ning massiline pealekaebamine võtab, kirjutab kokkuvõtvalt Geenius.

Loe edasi Geeniusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles