71-aastane Norra poliitik protesteerib kruiisilaevade vastu alasti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Norras Oldenis
Kruiisilaev Norras Oldenis Foto: Wikipedia.org

Norrakat häirib, et tema suvekodu lähedal fjordis seilab liiga palju kruiisilaevu, mis loodusidülli rikuvad.

71-aastane Norra Roheliste parteisse kuuluv poliitik Svein Ingvald Opdal protesteerib laevade vastu alasti, postitades endast alastifoto ka Instagrami, teatab thelocal.no.

«Mulle meeldib inimesi heal eesmärgil šokeerida. Saabusin koos perega 1. augustil meie suvekoju, mis asub Oldenis ja märkasin kolme kruiisilaeva. Neis laevades võis olla umbes 11 000 kruiisituristi, kelle kohalolu ei ole minu jaoks just meeldiv,» sõnas norrakas.

Olden asub Norra lääneosas Nordfjordeni ääres
Olden asub Norra lääneosas Nordfjordeni ääres Foto: wikipedia.org

Mehe teatel saabus eelmise nädala lõpul Oldenisse kruiisilaevu veelgi rohkem.

«5. augustil nägin veel mitut kruiisilaeva ja mul sai mõõt täis. Otsustasin laevade vastu hakata protestima, tehes seda oma koduaias alasti. Palusin oma naisel endast foto teha, et saaksin oma alastiprotesti Instagramis ja Facebookis avalikustada,» teatas Opdal.

Norrakas postitasti endast sotsiaalmeediasse alastipildi, milles juures on tekst, et ta protestib.

 

I protest!

A post shared by Svein Opdal (@sveinopdal) on

Olden asub Norra lääneosas sealse pikima fordi Nordfjordeni lõunakaldal. Linnakeses elab alaliselt umbes 500 inimest, kuid suvisel ajal rahvaarv mitmekordistub nii suvilaomanike kui kruiisituristide tõttu.

Oldenisse, mis on Norra üks populaarsemaid turismikohti, saabub aastas üle 60 kruiisilaeva. Oldenist 25 kilomeetri kaugusel on Briksdalsbreeni liustik, mis on populaarne matkakoht.

Kruiisilaev Norras Oldenis
Kruiisilaev Norras Oldenis Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles