Maailma salajasim lennufirma otsib esimest korda avalikult pilooti

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @lasaviation

USA valitsuse heaks töötav salastatud piirkonda Ala 51 lendav lennufirma on esimest korda välja pannud töökuulutuse piloodi kohale.

USA valitsus eitas aastaid ülisalajase sõjaväebaasi olemasolu keset Nevada kõrbe. Nüüd on aga välja pandud suisa avalik töökuulutus Alale 51 lendavale piloodile, kes hakkab tegema salajasi lende avalikkuse jaoks keelatud piirkonda, kirjutas news.com.au.

Ala 51 on ligipääsetav vaid USA õhuväe poolt hallatavale nimetule lennufirmale, mille lennukitel pole isegi mitte ühtki logo. Rahvasuus nimetatakse seda lennufirmat tihti Janet Airlinesiks, mis on lühend ingliskeelsest lausest «lihtsalt järgmine mitte-eksisteeriv terminal» (Just Another Non Existent Terminal).

Uueks töötajaks otsitakse tegelikult mitte põhipilooti, vaid esimest ohvitseri ehk kaaspilooti. Edukal kandidaadil peab olema selja taga viimase viie aasta jooksul vähemalt 3000 lennutundi ning veatu taust, mille kohta tehakse ka põhjalik uuring. Samuti peab vastne piloot elama Las Vegase piirkonnas, kuna ta peab hakkama transportima inimesi Las Vegase McCarrani lennujaamast salajasse sõjaväebaasi.

Kuigi palgainfo pole täpselt teada, on palgauuringute lehekülje Glassdoor kohaselt sellisel positsioonil piloodi keskmine palk 110 000 dollarit (ligi 96 710 eurot) aastas.

 

What if these are just a distraction from the real alien test base ? ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ✈ ? Janet ✈️ Boeing 737-66N ? 1/23/18 #️⃣ WWW443 ? N859WP ? Tonopah (XSD) - Las Vegas (LAS) ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ✈ #Airplane #Aviation #LasVegas #Airport #McCarran #KLAS #Vegas #McCarranAirport #Avgeek #Aviation4u #Plane #Airlines #PlaneSpotting #LASspotters #MegaPlane #AviationGeek #AviationDaily #Tonopah #737 #Boeing #Flying #N859wp #InstagramAviation #AirplaneLovers101 #InstaPlane #Janet #Area51 #AviationLovers #BoeingLovers #AviationPhotography #LASaviation #Aliens #InstaAviation #Aircraft #PlaneSpotter #McCarranInternationalAirport #Alien #GroomLake #Spotter #JanetAirlines #Janet

A post shared by William Nolasco (@lasaviation) on

Ala 51 asub 160 kilomeetrit Las Vegasest põhja pool ning tegemist on USA sõjaväebaasiga. Ala 51 suuruseks on 10 x 16 kilomeetrit ning seal on nii USA õhuväebaas kui ka hüljatud tuumaseadeldiste testimisala.

USA valitsus eitas aastaid Ala 51 olemasolu, kuid 2013. aastal otsustas CIA seda siiski ametlikult tunnistada ning avalikkusele anti teada ka salajase piirkonna asukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles