Kuue lapsega politseijaoskonnas maganud kodutu naine: teil ei ole õigust mind kritiseerida, õllekast maksis vaid 16 eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Cash koos enda lastega
Margaret Cash koos enda lastega Foto: Facebook

Kodutuks jäänud seitsme lapse ema, kes oli sunnitud koos lastega politseijaoskonnas magama, kritiseeris teda Internetis solvanud inimesi.

Margaret Cash ja tema kuus poega, kes on vanuses üks kuni 11, pidid öö vastu neljapäeva veetma Tallaghti politseijaoskonnas, Dublinis, kuna neile ei suudetud ööseks muud magamiskohta leida. Pettunud Margaret sõnas, et ta on aasta aega kodutu olnud pärast seda, kui eramaja, kus ta elas, temalt ära võeti, kirjutas The Sun.

Ema avaldas pildid enda poegadest (Johnny, 11, Tommy, 10, Miley, seitse, Jim, neli, Rocky, kaks, and ühe aastane Andy), kes magasid ooteruumi kõvadel toolidel, et tõmmata tähelepanu riigis valitsevale kodutute kriisile. Naisel on ka tütar Rebecca, kes on haiglas.

Lapsed politseijaoskonnas magamas.
Lapsed politseijaoskonnas magamas. Foto: facebook

Kuid eksklusiivse intervjuu ajal avaldas 28-aastane Margaret, kuidas klaviatuuri sõdalased Internetis teda vihaste sõnumitega pommitanud on.

Trollid uputasid tema Facebooki solvangutega ja tõid esile tema hiljuti tehtud pildid, kus seitsme lapse ema joob ja kulutab raha kleitide jaoks enda tütre armulaua tarvis, mis näitavad, et naine on vaesusest kaugel. Kuid Margaret vastas kommentaatoritele enda elustiili ja rikkaliku kulutamise pärast öeldes, et neil ei ole õigus teda kritiseerida.

Ema, kes on majutuse nimekirjas olnud juba 11 aastat, sõnas: «Igasuguseid asju kirjutatakse internetti. Õlu joomise kohta, kas mul ei ole õigust juua paari õlut, kuna ma olen kodutu? See on lollus. See oli üks kast õlut, mis maksis vaid 16 eurot.»

Kõne all olev õllekast
Kõne all olev õllekast Foto: facebook

«On olemas terve hulk inimesi, kes arvavad, et nad teavad kõike, et nad teavad mind, aga tegelikult ei tea üldse. Ma istusin sõbra juures ja tegin mõned joogid. Ma tegin vaid kastist pilti ja kõik. See oli millalgi eelmisel nädalal. Mu sõber teadis, mis stressis ma olen, käies igal õhtul ringi teadmata, kus ma magan, samal ajal kui minu tütar haiglas on. Ja sõber ütles, et tule lihtsalt minu juurde. Ja me tegime mõned joogid, mõned õlled tema juures. Kuid kriitikud muudkui kisavad ja ütlevad, et ma ei tohiks nii juua, nagu ma oleksin laamendav alkohoolik. Selline ahistamine on lugupidamatu,» lisas Margaret.

Margaret ja tema lapsed jäid kodutuks pärast seda, kui neilt maja ära võeti.
Margaret ja tema lapsed jäid kodutuks pärast seda, kui neilt maja ära võeti. Foto: AFP / Scanpix

Trollid kasutasid ka tema üheksa-aastase tütre Rebecca armulauast pilte, et viidata tema liigsele kulutamisele. Kuid uhke ema väitis hoopis, et ta pani tütre tähtsa päeva jaoks raha kõrvale.

Margaret selgitas: «Ma ostsin talle armulaua jaoks kena kleidi ja mis siis? Minu lapsukesel oli armulaud. Kuna ma olen kodutu ei tähenda, et ma ei peaks seda tegema. Ma organiseerisin seda aasta aega. Ma maksin tema kleidi eest iga kuu tema abirahadest, et ta saaks endale täpselt sellise kleidi nagu ta soovib, kuna ta on mu ainuke tütar. Me ei läinud pärast seda välja. Sul on võimalus näha enda tütart valges kleidis vaid kahel korral: tema armulaua ja pulmade ajal.»

Margaret ja Rebecca
Margaret ja Rebecca Foto: facebook

Margaret lisas: «Nad ütlevad, et mul peaks häbi olema. Ma tean seda. Mul on häbi, et ma olen kodutu, kuid mina ma teha saan? Nad ütlevad kohutavaid asju, aga nad ei tea, mida mina läbi elan.»

Sajad inimesed on kommenteerinud tema tegevusi Facebooki lehel, mõned on toetavad, aga enamus kriitilised. Mõned sõnumitest on suunatud sellele, et naisel on nii palju lapsi. Vastates nendele kommentaaridele rääkis šokeeritud Margaret enda lastest väga hoolivalt.

Üksikema vastas: «Isa ei ole pildil. Ma olen lastega üksi. Inimesed arvavad, et lastega olemine on väga, väga raske, aga ma arvan, et nad on suurepärased. Seda ma teengi. See on minu elu. Kui meil oleks maja, siis oleks kõik korras. Ma tean, et inimesed Facebookis küsivad, miks ma nii palju lapsi sain. Aga keegi ei plaani nii palju lapsi saada, see lihtsalt juhtub.»

28-aastane üksikema on juba aasta aega kodutu olnud.
28-aastane üksikema on juba aasta aega kodutu olnud. Foto: Kuvatõmmis

Margaret kinnitas ka, et politsei vahistas ta kord varastatud kauba omamise eest, kui ta oli noorem. Ta ütles: «See oli aastaid tagasi. See on täielik rumalus, kuna sellel ei ole mitte mingit pistmist sellega, mis praegu toimub. Isegi, kui ma oleksin mõrvar või vägistaja, siis oleks igal inimesel õigus majale, õigus kodule. Ükskõik, mida ma minevikus tegin, ei võta see minult ära õigust majas elada.»

Margaret avaldas pildi oma lastest kõvadel toolidel magamas selleks, et näidata, kui tõsine kodutute kriis on. Pildiall kirjutas ta: «Pärast majutuse nimekirjas 11 aastat ja aasta kodutu olemist, peavad mu seitse last nii magama.»

Kuna kolmapäeva õhtul ei olnud ühtegi vaba magalat, siis soovitati naisel koos lastega minna politseijaoskonda. Pärast ööd politseis läks Margaret koos oma poistega järgmisel päeval Lõuna-Dublini maakonna volikokku, et kodutute varjupaigas elamine saada, aga talle öeldi ära. Hiljem kindlustas ta elamise kuni esmaspäevani läbi südalinna kodutute aitamise keskuse, kuid muretseb siiski tuleviku pärast.

Ema last niimoodi ringi kärutabki
Ema last niimoodi ringi kärutabki Foto: facebook

Ta ütles: «Me elame juuksekarva otsas, me ei tea, mis edasi saab. Me oleme peagi uuesti tänaval. Meil ei ole valitsuse ega volikoguga mingit kontakti olnud. See on hullumaja, millest nemad ei taha osa saada. Ma helistan volikogusse iga päev.»

Enne seda elas Margaret autosuvilas, mida ta aga ei saanud palju kasutada, sest nad aeti politsei poolt igalt poolt minema, kuhu nad parkisid, kirjutas The Sun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles