Saagim: ainult väga laisad ja lohakad orikad ei tule toime

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algasid uue kodumaise komöödia "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta" võtted. Ühes tseenis astuvad üles Sven Sester ja Anu Saagim kinky abielupaarina.
Algasid uue kodumaise komöödia "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta" võtted. Ühes tseenis astuvad üles Sven Sester ja Anu Saagim kinky abielupaarina. Foto: Jelena Rudi

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim arvab, et kõige parem viis kindlustada oma pensionipõlve on panustada oma laste haridusse.

«Mõni võtab varaka mehe,» hindab Elu24 peatoimetaja Anu Saagim sookaaslaste võimalusi investeerida tulevikku. «Mõni, kelle kaubanduslik välimus ei ole nii hea, ostab maad kokku. Lapsed on samuti hea mõte, aga siis tuleks neid kasvatada väga hoolikalt. Nutikas panustab oma laste haridusse, siis võib neid vilju pensionipõlves noppida,» vahendab Õhtuleht.

Lapsi tehes inimesed tavaliselt pensionile ei mõtle, aga see on Saagimi sõnul kindlasti üks helgemaid ja rõõmsamaid viise pensionipõlvesse investeerida. «Tehke varakult lapsed valmis!» kiirustab Saagim tulevasi pensionäre tagant.

«Eesti on lihtne maa elada ja hakkama saada. Arvatakse, et mujal on kergem elu, kuid see ei ole nii. Kui inimesed on pisutki hakkajad, tulevad nad meie riigis toime. Ainult väga laisad ja lohakad orikad ei tule toime. On ka õnnetuid, kuid olen seda meelt, et kes paremini hakkama saavad ja kellel on süda õiges kohas, aitavad neid õnnetuid.»

«Mina kraabiks maad ja metsad kokku,» seab Saagim end tulevase pensionäri rolli. «Kulda ma ei ostaks, seda kindlasti mitte. Inimeste turvaline pensionipõli toetub aga tegelikult nende töökusele ja tahtmisele.»

Soomet hästi tundvat Saagimit ei võlu sealne suur maksukoormus, ent ta on samas veendunud, et põhjanaabrite juures kedagi naljalt hätta ei jäeta. «Kui eestlane oleks kangem ja ebakohti kisutaks rohkem esile, muutuks ka meie olukord kindlasti paremaks,» säilitab bravuuritarina tuntud peatoimetaja optimismi. «Vastik on tunnistada, et see võib kaasa tuua maksude tõusu, aga kui riigis on kõik õnnelikud, siis see on ka midagi väärt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles