Hurraa! Kuumalaine Suurbritannias pani haruldased flamingod munele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koldjalg-flamingod.
Koldjalg-flamingod. Foto: Pete Oxford /Scanpix

Viimaste nädalate kuumalaine Inglismaal on harudlased flamingod munema pannud. 

Suurbritannias elavad märgalade kaitsealas haruldased koldjalg-flamingod on esimest korda viieteistkümne aasta jooksul munema hakanud. Briti metslindude- ja märgalade usaldusfondi andmetel on kuus resevis elavat lindu munenud 9 muna. 

Eluslooduse ekspertide hinnangul on erakordne sündmus võimalikuks saanud tänu ebatavalisele kuumusele, mis jäljendab kuuma, niisket kliimat, milles flamingod looduslikult elavad. 

Kahjuks on kõik sealsed flamingod viljatud ja munetud munad ei kooru iialgi. Kuid need asendati Tšiili flamingode munadega, et nad võiksid sealt koorunud tibusid kui enda omi kasvatada. 

Koldjalg-flamingod on roosad ja mustad, kollaste jalgade ja mustade nokkadega. Nad on ühed vanimad elanikud Inglismaa reservis. Mõned linnud saabusid juba 1960datel ja on kestnud kauem kui enamus töötajaid. Koldjalg-flamingod on väga haruldased. Alles on ainult umbes 38 000 isendit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles