Mis ühendab omavahel Fidel Castrot, Annie Oakleyt ning Alfred Hitchcocki?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro, Annie Oakley ning Alfred Hitchcock
Fidel Castro, Annie Oakley ning Alfred Hitchcock Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Peale selle, et tegu on päriselt elanud ajalooliste tegelastega ning peale selle, et nad on kõik praeguseks surnud, siis ühendab neid ka see, et nad on kõik ühel kuupäeval sündinud.

Ja see kuupäev on täna, 13. august.

Fidel Alejandro Castro Ruz sündis 13. august 1926 Kuuba, Biráni lähedal ja suri 25. novemberil 2016 Havannas. Castro oli Kuuba poliitik. Ta oli 1959–1976 Kuuba peaminister ning aastatel 1976–2008Kuuba Riiginõukogu ja Ministrite Nõukogu esimees. Ta oli 3. oktoobrist 1965 kuni 19. aprillini 2011 Kuuba Kommunistliku Partei esimene sekretär.

Endine Kuuba liider Fidel Castro lausa armastab Adidast kanda.
Endine Kuuba liider Fidel Castro lausa armastab Adidast kanda. Foto: HOLGER BENNEWITZ/REUTERS

Phoebe Ann Mosey ehk Annie Oakley sündis 13. august 1860 ja suri 3. november 1926. aastal. Annie oli Ameerika täpsuslaskur ja näidislaskur. Oakley hämmastav anne ja kuulsus tõid talle pearolli Buffalo Billi metsiku lääne show's, mis tegi temast ühe esimese Ameerika naisstaari.

Alfred Hitchcock 1964. aastal
Alfred Hitchcock 1964. aastal Foto: AP

Sir Alfred Joseph Hitchcock sündis 13. august 1899 Londonis ja suri 29. aprillil 1980 Los Angeleses. Hitchcock oli inglasest Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide filmilavastaja ja -produtsent. Hitchcock lõi psühholoogiliselt sügavaid detektiivfilme ja freudistlike motiividega õudusfilme, millest ei puudunud kentsakas huumor. Populaarsusest hoolimata ei hinnanud kaasaegsed ameerika filmikriitikud Hitchcocki kõrgelt, tema filmide kunstilise külje tõid esile hoopis prantsuse «uue laine» kriitikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles